Cum îți poți recupera banii pentru biletele de avion și cazare dacă ai fost păgubit de Blue Air

Miercuri, 07 Septembrie 2022, ora 16:46 2554 citiri
Blue Air a anulat toate zborurile până la 12 septembrie FOTO Unsplash

Peste 2.000 de români afectați de anularea zborurilor operate de Blue Air au apelat la serviciile consulare pentru a se întoarce în țară, a anunțat marți, 6 septembrie, premierul Nicolae Ciucă, după ce marți, 6 septembrie, compania aeriană Blue Air a anunțat că suspendă toate zborurile până pe 12 septembrie.

De asemenea, circa 700.000 de rezervări au fost făcute în această perioadă: oameni care plecau sau se întorceau din vacanțe, care trebuiau să revină la locul de muncă sau copii care trebuiau să se întoarcă la școală.

Românii păgubiți de Blue Air pot să încerce acum să își recupereze banii plătiți deja pentru biletele de avion și pentru cazare.

Air Claim, o companie care facilitează obţinerea drepturilor pasagerilor aerieni, a anunțat miercuri, 7 septembrie, că lansează un serviciu care le permite pasagerilor români ale căror zboruri au fost anulate în circumstanțe speciale să primească asistență gratuită.

De acest serviciu pot beneficia inclusiv pasagerii zborurilor anulate de către compania Blue Air în perioada 6-12 septembrie 2022.

„Air Claim va procesa în mod gratuit solicitările amiabile de rambursare a cheltuielilor ocazionate de aceste anulări nejustificate (costul biletelor, cazare etc.) precum și a despăgubirilor cuprinse între 250 și 600 EUR la care sunt îndreptățiți pasagerii în temeiul Regulamentului European nr. 261/2004 de stabilire a normelor comune privind compensarea și asistența pasagerilor în eventualitatea refuzului la îmbarcare și a anulării sau întârzierii prelungite a zborurilor. De asemenea vom oferi consiliere pasagerilor cu privire la drepturile acestora și opțiunile pe care le au în astfel de împrejurări deosebite”, transmite compania.

Executivul a aprobat alocarea sumei de 5 milioane de lei din fondul de rezervă aflat la dispoziţia Guvernului pentru suplimentarea bugetului Ministerului Transporturilor în vederea aducerii românilor blocaţi pe aeroporturi din străinătate ca urmare a anulării zborurilor de către compania Blue Air, a anunţat miercuri purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com
Comentarii