Cumpărarea unui blender – lucruri de luat în considerare înainte de a te decide

Advertorial
Miercuri, 26 Ianuarie 2022, ora 17:32
4238 citiri
Cumpărarea unui blender – lucruri de luat în considerare înainte de a te decide
blender FOTO: unsplash.com

Bunicile noastre nu aveau prea multe opțiuni în bucătărie. Aparatele erau simple. De exemplu blenderul ăla mare. Era greu și zgomotos. Probabil avea una-două setări de viteză și asta era tot. Poate că singurul lucru bun a fost că a fost construit ca un tanc și încă funcționează după toți acești ani.

Mergând însă pe repede înainte până în prezent, aceste aparate puternice și versatile fac mai mult decât să amestece smoothie-uri sau frișcă. Pot măcina cafeaua, pot face supe și chiar pot face unt de arahide.

Ce ar trebui să cauți atunci când cumperi un blender?

Ai câteva alegeri mari în fața ta dacă ești în căutarea unui blender. Opțiunile pot fi copleșitoare. De aceea am compilat acest ghid. Iată ce ar trebui să știi pentru a alege blenderul potrivit.

1. Ce tip de blender ai nevoie cu adevărat?

Există mai mult de un tip de blender. S-ar putea să fii familiarizat cu blenderul tradițional de blat. Este genul pe care l-a folosit bunica ta. Vom începe cu cel mai comun și popular tip.

Blender de blat

Este un aparat de bucătărie nemuritor. Majoritatea oferă viteze multiple și operare simplă. Acestea tind să fie mai puțin costisitoare decât blenderele de înaltă performanță, deoarece sunt mai puțin puternice.

Mulți oameni își țin blenderul pe blatul din bucătărie, așa că spațiul este o considerație. Baza unității conține motorul său.

Blenderele de blat pot avea un număr mare de setări de viteză. Chiar și profesioniștii tind să folosească viteze lente, medii, rapide sau super-rapide. Este posibil însă să ai nevoie doar de 3 până la 5 viteze.

Blender cu imersie

Acestea sunt blendere de mână cu imersie. Au devenit ieftine, așa că mulți oameni cumpără unul pe lângă un blender de blat.

Blenderul de imersie este introdus în alimentele pe care vrei să le amesteci.

Poți folosi un blender cu imersie în oale sau tigăi, precum și în boluri. Funcționează cel mai bine pentru a face piureuri sau supe cremă. Motoarele lor nu sunt puternice în comparație cu o versiune de blat.

Unele blendere cu imersie sunt fără fir și reîncărcabile, astfel încât să le poți depozita într-un sertar de bucătărie.

Blendere de înaltă performanță

Aceste blendere de top oferă caracteristicile unui blender de blat, dar „pe steroizi”. Spre deosebire de alte tipuri de blender, acesta poate procesa ingrediente tari și moi. Unele pot măcina grâul în făină.

Blenderele de înaltă performanță au motoare puternice și preț ridicat. Baza lor este adesea mai mare decât a unui blender tradițional de blat.

2. Ce tip de „personalitate” ai?

Tipul de blender de care ai nevoie poate depinde de tipul de „personalitate” pe care îl ai. Care dintre acestea ți se potrivește?

Sunt bucătar în curs de formare

Sigur, blenderele sunt grozave pentru smoothie-uri . Dar vrei un blender multifuncțional care să te ajute cu supe și sosuri. De asemenea, ar fi grozav dacă ar putea toca și măcina.

Vei avea nevoie de un blender de înaltă performanță nu numai pentru motorul puternic, ci și pentru capacitatea mai mare. Blenderele de înaltă performanță se pot dubla și ca procesoare de bucătărie.

Sunt un adept al mâncării sănătoase

Smoothie-urile sănătoase de fructe și legume sau shake-urile de proteine sunt singurele lucruri pe care le faci într-un blender. Atunci chiar ai nevoie doar de un blender cu imersie – mai ales dacă le faci doar pentru tine.

Sunt experimentat

Gheața poate fi dură oentru lamele blenderului. De asemenea, poate copleși și arde motorul. Un blender cu imersie sau un blender de blat de putere redusă nu este alegerea potrivită dacă îți place să faci băuturi congelate. Alege un blender de blat de mare putere sau un blender de înaltă performanță dacă îți poți permite.

Ce tip de lame ar trebui să aibă blenderul?

Aceasta este partea blenderului care procesează alimentele. Este posibil să nu ai prea multe opțiuni din care să alegi în ceea ce privește forma sau designul. Producătorii tind să ia această decizie în locul tău.

Vei observa că unele mărci au doar două lame plate care se înclină în sus la margine. Altele pot prezenta patru lame care au o formă aproape în spirală. Unele lame sunt tocite, în timp ce altele sunt foarte ascuțite.

Lamele din oțel inoxidabil de înaltă calitate sunt cel mai bun material. Oferă performanțe mai bune și vor rezista la coroziune.

Noua afacere deschisă de Liviu Dragnea după ce s-a lăsat de gătit
Noua afacere deschisă de Liviu Dragnea după ce s-a lăsat de gătit
Liviu Dragnea și-a găsit o nouă ocupație. Pentru că proiectul din politică, APP, i-a murit din fașă pe fondul conflictului cu Codrin Ștefănescu, fostul șef PSD a hotărât să se apuce...
Înțepături între candidații Alianței PSD-PNL. Burduja o șicanează pe Firea: "Dacă era o alternativă pentru Primăria Capitalei, nu m-aș fi înscris în cursă"
Înțepături între candidații Alianței PSD-PNL. Burduja o șicanează pe Firea: "Dacă era o alternativă pentru Primăria Capitalei, nu m-aș fi înscris în cursă"
Candidat PNL la funcţia de primar al Capitalei, Sebastian Burduja, susține că s-a înscris într-o cursă electorală "strânsă", în care toți cei "patru candidaţi cu şanse", iar voturile...
#blender, #bucatarie, #gatit , #bucatarie