Antrenorul care și-a anunțat moartea pe Facebook: "În curând voi părăsi această lume!"

Joi, 09 Februarie 2023, ora 05:57
5219 citiri
Antrenorul care și-a anunțat moartea pe Facebook: "În curând voi părăsi această lume!"
Miroslav Blazevic a murit la 87 de ani FOTO Facebook

Lumea fotbalului este în doliu după ce unul dintre cei mai titrați selecționeri din Europa a încetat din viață.

Miroslav Blazevic, fost selecţioner al naţionalei Croaţiei, a murit miercuri, la Zagreb, la vârsta de 87 de ani. El ar fi împlinit vineri 88 de ani.

Tehnicianul a pierdut lupta cu cancerul, cu care a fost diagnosticat în 2011. De altfel, cu destul de puțin timp înainte de a părăsi această lume, Blazevic și-a anunțat sfârșitul pe Facebook. „În curând, voi părăsi această lume. Am avut cancer. Două, de fapt. Acum, a apărut și al treilea. Acum, mă lupt cu acest gând că timpul meu pe această lume se apropie de sfârșit și că, treptat, trebuie să mă pregătesc de plecare. Toți antrenorii și jucătorii din generația mea au murit de mult. Sunt singurul care e încă în viață din generația lor“, a scris fostul tehnician.

El a fost idolul actualui antrenor al Croației, Zlatko Dalici, care a cucerit argintul la CM din 2018 și bronzul la CM 2022.

Dalic i-a dedicat lui Blazevic medalia de bronz câștigată de Croația la CM 2022. Zlatko a fost secundul lui acestuia la Varteks, atunci când acesta își începea cariera de antrenor.

”Aș dori să dedic această victorie unui singur om, Ciro Blazevic. Boss, asta este pentru tine, aceasta este medalia ta, pot câștiga și cinci medalii, dar tu ești antrenorul tuturor antrenorilor”, spunea Dalic, după Croația – Maroc 2-1.

Miroslav Blazevic a susținut că evoluția Croației de la CM 2022 l-a făcut să mai uite de boala teribilă de care suferea. ”Nu sunt bine deloc, dar mă lupt. Nu mai ies nicăieri, e greu de mers pe jos, cancerul este avansat. Mulțumesc lui Dalic și băieților. Au făcut o ispravă istorică. Sunt fericit că elevul meu m-a depășit. A creat o atmosferă de familie și nu oricine poate face asta”

Blazevic a înregistrat cel mai mare succes al carierei sale cu echipa Croaţiei, la Cupa Mondială din 1998: locul 3, după ce a eliminat în optimi România, ultimul meci al naționalei noastre la un turneu final mondial. A antrenat Croaţia în perioada 1994-2000.

A mai pregătit trei selecţionate: Elveţia (1976), Iran (2001) şi Bosnia (2008-2009).

La nivel de club, a antrenat mai multe echipe, între care se numără Dinamo Zagreb şi PAOK Salonic.

Rafael Nadal, anunț îngrijorător: ”Dacă ar fi mâine, nu aș juca”
Rafael Nadal, anunț îngrijorător: ”Dacă ar fi mâine, nu aș juca”
Jucătorul spaniol de tenis Rafael Nadal, fost lider ATP, spune că va juca la Roland-Garros, al doilea turneu de Mare Şlem al anului, doar dacă se va simţi suficient pregătit, scrie AFP. La...
Pierdere pentru România la Euro 2024. Selecționerul Iordănescu: ”Totul va fi mai greu şi mai trist fără tine”
Pierdere pentru România la Euro 2024. Selecționerul Iordănescu: ”Totul va fi mai greu şi mai trist fără tine”
Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Edward Iordănescu, i-a transmis internaţionalului Olimpiu Moruţan că este alături de el, după accidentarea gravă suferită de...
#Blazevic, #deces, #anunt, #Facebook, #croatia, #selectioner, #cancer , #stiri fotbal
Comentarii
Poza Ionut175
Ionut175
rank 5
2479 citiri.saučešće