Virgil Popescu exclude scenariul unui blackout în sistemul energetic european: ”Există proceduri pentru absolut orice situaţie”

Joi, 06 Ianuarie 2022, ora 22:43 1538 citiri
Ministrul Energiei a amintit despre Regulamentul european de Siguranţă FOTO Facebook / Virgil Popescu

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat joi, 6 ianuarie, că nu crede că se pune problema unei pene majore de curent în Europa. În legătură cu discuţiile despre un posibil blackout, acesta a explicat că au pornit de la un exercițiu de apărare civilă făcut în Austria.

Ministrul a fost întrebat dacă actuala criza energetică ar putea duce la un blackout.

”Nu, nu cred că avem această problemă. În Austria a fost un exerciţiu de apărare civilă, făcut de Ministerul Apărării, şi de acolo a plecat în lanţ că ar putea fi o problemă. Nu mă aştept.

Refuz să iau în calcul un scenariu de blackout. Evident că există scenarii, worst-case scenario, există Regulamentul european de Siguranţă, deci există proceduri pentru absolut orice situaţie”, a răspuns Virgil Popescu joi seară, la Antena 3.

Potrivit acestuia, în România, rezervele de gaze sunt ”în parametri normali”.

”Ieri, dacă nu mă înşel, erau 1,615 miliarde. Am plecat cu 77% din capacitate, 2,380 miliarde. S-au consumat 700 de milioane, suntem undeva la 60 şi un pic la sută (...) După fiecare iarnă, România umplea spre 95-96%, spre trei miliarde, şi rămânea cu peste un miliard de metri cubi în pământ. Însemna că, pe perioada de vară, el devenea mult mai scump. Pe măsură ce îl ţii, el devine mai greu vandabil”, a precizat ministrul.

Recent, a apărut scenariul unei pene majore de curent în întreaga Europă care a îngrijorat populaţia din mai multe ţări, fiind distribuit în general pe reţelele de socializare. Ulterior, s-a dovedit că totul a pornit de la un exerciţiu al armatei din Austria.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Aoileooo! Dac-o zice-ai noștri că-i imposibil, sigur ciordește uni'