Scuzele Black Lives Matter după ce și-a cumpărat un conac de 6 milioane de dolari din bani donați

Miercuri, 13 Aprilie 2022, ora 20:12
7077 citiri
Scuzele Black Lives Matter după ce și-a cumpărat un conac de 6 milioane de dolari din bani donați
Conacul achizitionat de BLM cu 6 milioane de dolari, din donatii FOTO Redfin

Organizația Black Lives Matter și-a cerut scuze pentru „stresul” cauzat de achiziționarea unui conac de 6 milioane de dolari în California, folosind fonduri donate.

Fundația a spus pe Twitter că Black Lives Matter Global Network Foundation (BLMGNF) „recunoaște că mai este mult de lucru pentru a crește transparența și a se asigura că tranzițiile în conducere sunt clare”.

Referindu-se la rapoartele cu privire la achiziția conacului, organizația a scris că „știm că narațiunile ca aceasta provoacă prejudicii organizatorilor care fac o muncă genială în toată țara și aceste rapoarte nu reflectă totalitatea mișcării”, potrivit The Independent.

„Ne cerem scuze pentru efectul negativ pe care acest lucru l-a provocat susținătorilor noștri și celor care lucrează zilnic în serviciul eliberării persoanelor de culoare”, au adăugat ei.

„BLMGNF lucrează cu sârguință pentru a crește transparența operațiunilor, inclusiv printr-un audit intern, înăsprirea operațiunilor de conformitate și crearea unui nou consiliu care să ajute la conducerea organizației către următoarea etapă”, a spus grupul.

„Creativitatea afroamericanilor este necesară și vitală pentru supraviețuirea lor. BLM a considerat întotdeauna sfântă această tradiție, parteneriat cu artiști de orice fel de la înființarea noastră”, a adăugat organizația.

Numind conacul „Casa Creatorului”, BLM a spus că proprietatea a fost cumpărată pentru a „oferi un spațiu pentru ca oamenii de culoare să-și împărtășească darurile cu lumea și să-și perfecționeze meșteșugurile după cum consideră de cuviință, în condițiile care funcționează cel mai bine pentru ei și pentru sistemele din exterior de opresiune în industriile creative”.

Grupul a spus că „îmbrățișează acest moment ca pe o oportunitate de responsabilitate, vindecare, adevăr și transparență”. „Înțelegem necesitatea de a lucra în mod intenționat pentru a reconstrui încrederea, astfel încât să putem continua să creăm o nouă cale care să-i susțină pe oamenii de culoare pentru generații”, a mai explicat organizația.

La un an după ce unul dintre fondatorii mișcării, Patrisse Khan-Cullors, a pretins că suferea de „hărțuire de dreapta” din cauza achiziționării de case în zona Los Angeles, o controversă care a determinat-o în cele din urmă să părăsească organizația, a fost raportat că grupul a cumpărat o proprietate de 6 milioane de dolari, care a fost ulterior transferată în proprietatea unei companii din Delaware, asigurându-se că proprietarul casei nu poate fi dezvăluit.

Potrivit revistei New York, proprietatea de 6.500 de metri pătrați cu cel puțin zece dormitoare a fost plătită cu numerar în octombrie 2020, folosind bani care fuseseră donați Fundației Black Lives Matter Global Network Foundation (BLMGNF), de către susținătorii organizației.

Într-o declarație, Shalomyah Bowers, un membru al consiliului de administrație al BLMGNF, a declarat că organizația a cumpărat proprietatea cu intenția ca aceasta „să servească drept spațiu de locuințe și spațiu de studio pentru beneficiarii Black Joy Creators Fellowship”.

Însă s-au pus câteva întrebări despre potențiala impresie creată de achiziționarea unei astfel de proprietăți, lucru care a fost deja valorificat de presa de dreapta și de oameni precum Donald Trump Jr.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#black lives matter, #blm , #SUA