Criptomonedele au făcut miliardari 22 de investitori. Jumătate din generaţia Z a mizat pe monede digitale STUDIU

Joi, 07 Septembrie 2023, ora 09:29
8233 citiri
Criptomonedele au făcut miliardari 22 de investitori. Jumătate din generaţia Z a mizat pe monede digitale STUDIU
În lume există şase miliardari în bitcoin FOTO Pexels

În lume există şase miliardari în bitcoin, potrivit unui raport privind bogaţii în criptomonede realizat de firma Henley & Partners, transmite CNBC.

Sute de milioane de oameni din întreaga lume au o formă de deţinere cripto, fie că este vorba de bitcoin sau una dintre multele alte monede digitale.

Mai exact, 425 de milioane de oameni folosesc cripto, conform Crypto Wealth Report al firmei de consultanţă Henley & Partners.

Este posibil ca piaţa cripto să nu mai fie în plină expansiune în acelaşi mod în care erao la vârful popularităţii sale, dar rămâne o investiţie foarte comună.

De exemplu, peste jumătate din generaţia Z (persoane cu vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani) a investit în criptomonede, a arătat un raport al CFA Institute şi Investor Education Foundation, a Financial Industry Regulatory Authority, la începutul acestui an.

Totuşi, 75% dintre americani nu sunt siguri că investiţia, tranzacţionarea sau utilizarea criptomonedelor este în prezent sigură sau că se pot baza pe instrumentele disponibile în prezent pentru a face acest lucru, a constatat un sondaj Pew Research, în aprilie.

Patruzeci şi cinci la sută dintre cei chestionaţi au spus, de asemenea, că investiţiile lor nu s-au descurcat aşa de bine pe cât credeau că o vor face - şi doar 15% au spus că au depăşit aşteptările.

Dar unii par să fi găsit mai mult succes cu cripto, iar acum deţin active în valoare de milioane sau chiar miliarde de dolari SUA, potrivit Henley & Partners.

Raportul spune că 88.200 de oameni au active cripto în valoare de cel puţin 1 milion de dolari - mai puţin de 1% din totalul utilizatorilor cripto.

Aproximativ 40.500 dintre ei îşi au investiţiile în bitcoin, puţin sub 46% din total.

Mult mai puţini oameni sunt aşa-numiţii centimilionari, care deţin criptomonede evaluate la peste 100 de milioane de dolari.

Există doar 182 de astfel de investitori, 78 dintre ei fiind concentraţi pe bitcoin. Şi 22 de persoane deţin active cripto în valoare de cel puţin 1 miliard de dolari.

Şase dintre ei îşi deţin investiţiile în bitcoin, o proporţie mult mai mică decât în rândul milionarilor cripto şi centimilionarilor.

Pentru comparaţie, valoarea totală a pieţei cripto, la momentul redactării raportului, era de 1.180 miliarde de dolari.

Adoptarea criptografiei în întreaga lume

Ca parte a raportului său, Henley & Partners a dezvoltat, de asemenea, un indice de adoptare cripto, care ia în considerare o gamă largă de factori, inclusiv adoptarea publică a cripto, mediul de reglementare şi modul în care cripto sunt impozitate.

De asemenea, au fost luate în considerare adoptarea infrastructurii cripto, inovarea şi factorii economici legaţi de utilizarea cripto. Indicele este conceput pentru a arăta ”cele mai atrăgătoare opţiuni de program de migrare a investiţiilor pentru investitorii cripto”, a explicat Henley & Partners într-o declaraţie publicată alături de raport.

Singapore a ocupat fruntea indicelui general, urmată de Elveţia pe locul al doilea şi Emiratele Arabe Unite pe locul trei, în timp ce SUA şi Marea Britanie s-au clasat pe locul cinci şi, respectiv, pe locul şapte.

Alte ţări din top 10 au inclus Australia pe locul şase, precum şi Canada, Malta şi Malaezia, care s-au clasat pe locul opt, nouă şi zece.

Atât Singapore, cât şi Emiratele Arabe Unite au primit note de top pentru că sunt prietenoase cu impozitele pentru investitorii cripto.

În această categorie, SUA şi Marea Britanie au rămas cu mult în urmă şi au coborât din top 10.

Adoptarea publică şi interesul sunt totuşi ridicate în cele două ţări, SUA ocupând locul al treilea, iar Marea Britanie locul patru în această categorie.

Emiratele Arabe Unite şi Singapore ocupă din nou primele locuri, ajungând pe primul şi, respectiv, pe al doilea.

SUA şi Marea Britanie au reuşit, de asemenea, să-şi asigure primul loc în unele categorii. Statele Unite sunt în fruntea tabelului pentru adoptarea infrastructurii, care ia în considerare cât de comune sunt ATM-urile pentru criptomonede, dacă există platforme de active digitale şi modul în care băncile locale integrează criptomonede, în timp ce Marea Britanie se află în fruntea categoriei de inovaţie şi tehnologie.

Investiţia în criptomonede a devenit foarte populară în ultimii ani, în special în timpul pandemiei de Covid-19, când aplicaţiile de tranzacţionare cu amănuntul au crescut.

Economiştii şi consilierii de investiţii au cerut totuşi prudenţă, deoarece cripto-ul este văzut ca un activ extrem de volatil, care îşi poate pierde rapid din valoare, iar multe ţări nu au reglementat încă investiţiile şi tranzacţionarea cripto, sau companiile din spaţiul cripto.

Utilizatorii şi banii lor sunt, prin urmare, mai puţin protejaţi şi pot fi vulnerabili la crize precum colapsul schimbului criptografic FTX de anul trecut.

Prăbușirea unui titan din cripto. Cum a ajuns o mare companie să fie acuzată de finanțarea terorismului
Prăbușirea unui titan din cripto. Cum a ajuns o mare companie să fie acuzată de finanțarea terorismului
Procurorii americani au cerut marți, 23 aprilie, o sentință de trei ani în închisoare pentru fondatorul Binance, cea mai mare companie de schimb de criptoactive din lume. Recomandarea...
Sonos și-a actualizat complet aplicația. Cu ce funcții noi vine
Sonos și-a actualizat complet aplicația. Cu ce funcții noi vine
Sonos a dezvăluit recent cea mai nouă restructurare a aplicației sale, cu scopul de a optimiza experiența de streaming audio. Noua versiune a aplicației Sonos le permite utilizatorilor să...
#Bitcoin, #criptomonede, #investitii criptomonede , #bitcoin