Bitcoin și-a redus valoarea cu aproape 60% faţă de cel mai ridicat nivel al acestui an

Duminica, 28 August 2022, ora 07:18
4006 citiri
Bitcoin și-a redus valoarea cu aproape 60% faţă de cel mai ridicat nivel al acestui an
Moneda virtuală Bitcoin a coborât sub 20.000 de dolari pe unitate FOTO Pixabay

Moneda virtuală Bitcoin a coborât sâmbătă, 27 august, sub 20.000 de dolari pe unitate, continuând o scădere care i-a redus valoarea cu aproape 60% faţă de cel mai ridicat nivel al acestui an, transmite Reuters.

Bitcoin, cea mai valoroasăşi mai cunoscută criptomonedă din lume, a scăzut sâmbătă cu 1,5%, la 19.946 dolari pe unitate, în declin cu 298 dolari faţă de închiderea sa anterioară.

Moneda este cu 58,7% sub maximul anului de 48.234 de dolari atins pe 28 martie.

Ether, moneda legată de reţeaua blockchain Ethereum, a scăzut între timp cu 2,76 %, până la 1.467,2 dolari pe unitate, pierzând 41,60 dolari faţă de închiderea anterioară.

Scăderea Bitcoin vine evoluţia slabă de vineri, care a scăzut concomitent cu declinul acţiunilor de pe Wall Street. Toţi cei trei indici de referinţă ai bursei din New York au încheiat tranzacţiile de vineri în declin cu peste 3%.

Slăbiciunea activelor de risc a venit după ce şeful Rezervei Federale americane, Jerome Powell, a avertizat că nu se aşteaptă la încetarea rapidă a majorării dobânzilor în scopul temperării inflaţiei.

”Bitcoinul a scăzut sub 20.000 de dolari pe unitate deoarece investitorii se aşteaptă ca un weekend plin de pesimism (la reuniunea Rezervei Federale) la Jackson Hole să scadă sentimentul”, a declarat sâmbătă Edward Moya, analist senior de piaţă la OANDA.

Bancherii centrali europeni şi asiatici vor fi probabil mult mai pesimişti decât preşedintele Fed Powell şi asta îi face pe mulţi traderi să fie pregătiţi pentru o deschidere slabă duminică seara”, a adăugat el.

Ultima oară când Bitcoin a fost tranzacţionat sub 20.000 de dolari pe unitate la mijlocul lunii iulie.

ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis că norma juridică privind valoarea reparaţiei şi implicit a despăgubirilor prin asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) este este...
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Yogesh Brar a anunțat recent pe platforma X (fosta Twitter) că primele dispozitive echipate cu noua generație de procesor Snapdragon 8 Gen 4 vor fi lansate în octombrie 2024, iar detaliile...
#Bitcoin, #scadere, #criptomonede , #bitcoin