Prețuri mai mari cu 20% într-o stațiune pitorească din nordul țării. De la ce sumă pornesc ofertele și ce includ

Luni, 20 Noiembrie 2023, ora 12:14
2739 citiri
Prețuri mai mari cu 20% într-o stațiune pitorească din nordul țării. De la ce sumă pornesc ofertele și ce includ
Stațiunea Colibița FOTO / captură video Facebook Farmecul Naturii

Sărbătorile de iarnă petrecute în staţiunea Colibiţa, la poalele Munţilor Călimani, îi costă anul acesta pe turişti cu aproximativ 20% mai mult decât anul trecut.

Dacă pentru Revelion nu mai sunt locuri libere în hoteluri, ci doar la unele pensiuni care nu oferă şi masă, pentru Crăciun există încă oferte disponibile, care pornesc de la 100 euro de persoană pe noapte şi pot ajunge până la 140 de euro, cu două sau trei mese incluse, potrivit directorul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) "Turism în Bistriţa-Năsăud", Răzvan Cerceja.

"Preponderent, turiştii aleg Valea Bârgăului, prin cele două componente importante ale turismului, Colibiţa şi Tihuţa. Faţă de anul trecut, preţurile au crescut cu 15-20% minimum. Vă dau ca exemplu, un pachet în Colibiţa, pe perioada Crăciunului, 24-27 decembrie, trei nopţi de cazare - 245 de euro de persoană, cu demipensiune, la patru stele. Sau tot pentru Crăciun, pachet de persoană pentru două nopţi - 1.361 de lei, cu pensiune completă. Asta e în zona de hotel, pentru că în zona de pensiuni sunt preţuri şi mai OK: undeva la 100-150 de euro se duce pe persoană, tot cu demipensiune. Pentru Revelion nu mai sunt oferte, sunt deja date, chiar înainte de a se oferta", a declarat Cerceja.

Ofertele pentru Crăciun includ cină cu produse tradiţionale, prânz individual, colindători, surprize pentru cei mici sub brad, plimbări cu căruţa sau sania, în funcţie de condiţiile meteo, la care se adaugă acces la zona de piscină şi spa.

Pentru Revelion, singurele oferte rămase disponibile sunt ale unor pensiuni care oferă doar cazare şi care se închiriază, de obicei, integral, preţurile variind între 200 şi 300 de lei de persoană, pe noapte.

Directorul a mai menţionat că, pentru cei care doresc o vacanţă activă, zonele Colibiţa şi Tihuţa sunt accesibile pentru drumeţii şi schi, iar punctele gastronomice sunt locuri în care turiştii pot gusta preparate locale după reţete vechi.

Potrivit lui Răzvan Cerceja, de la declararea sa ca staţiune turistică de interes local, în 2017, Colibiţa a ajuns să aibă peste 760 de locuri de cazare clasificate şi alte câteva sute în curs de clasificare.

Vacanță de 1 Mai și Paște, pe litoralul românesc sau în Bulgaria și Grecia. Unde e mai avantajos și unde e vremea mai bună
Vacanță de 1 Mai și Paște, pe litoralul românesc sau în Bulgaria și Grecia. Unde e mai avantajos și unde e vremea mai bună
Vacanţa de 1 Mai şi de Paşte va fi mai lungă anul acesta, având în vedere că cere două sărbători vor fi una după alta. Așa că mulți și-au legat liberele și profită pentru a avea un...
5 aspecte de care să ții cont atunci când alegi vacanța
5 aspecte de care să ții cont atunci când alegi vacanța
Vacanța este o perioadă excelentă în care te poți relaxa și îți poți reîncărca bateriile. Explorarea unor destinații noi, petrecerea timpului cu cei dragi și concentrarea pe relaxare...
#Bistrita Nasaud, #colibita, #vacanta, #turism Romania , #stiri vacanta