Descoperire prețioasă în Biserica Sfântului Mormânt: Era cu adevărat uimitor în locul unde a fost răstignit Iisus Hristos

Joi, 14 Aprilie 2022, ora 06:42
8129 citiri
Descoperire prețioasă în Biserica Sfântului Mormânt: Era cu adevărat uimitor în locul unde a fost răstignit Iisus Hristos
S-a descoperit altarul Bisericii Sfântului Mormânt din Ierusalim FOTO: CHannel News Asia

O echipă de arheologi din Israel a făcut o descoperire remarcabilă înăuntrul Bisericii Sfântului Mormânt din Ierusalim, aflată în interiorul zidurilor vechii cetăți. Aici, unde este considerat locul unde Iisus Hristos a fost răstignit, a fost găsit vechiul altar al bisericii, într-un spațiu ascuns.

Vechiul altar al Bisericii Sfântului Mormânt a fost redescoperit, el fiind lipit de un perete dintr-un coridor din interior, o lespede de piatră cu dimensiunea de 2,5 x 1,5 metri, potrivit Channels News Asia.

Bucata de piatră s-a dovedit mult mai prețioasă decât se credea, atunci când cealaltă parte a fost expusă în timpul renovării bisericii, locul tradițional al crucificării lui Iisus Hristos și înmormântării Mântuitorului.

Cercetătorii cred că ornamentele pe care le-au găsit pe partea ascunsă de mult timp a plăcii, indică faptul că aceasta a fost odată fața decorată a unui mare altar medieval, ce a ocupat poziția de onoare a locașului, timp de secole, într-unul dintre cele mai sfinte locuri ale creștinismului.

Misterul legat de mormântul lui Iisus Hristos descifrat: Un savant american a făcut cercetări biblice și arheologice

”Nu îl putem vedea acum cum era, dar inițial era încrustat cu bucăți de marmură prețioasă, bucăți de sticlă. Strălucea și acesta a fost un artefact cu adevărat uimitor”, a spus Amit Re’em, arheolog din Ierusalim pentru Autoritatea pentru Antichități din Israel.

Experții au identificat metoda unică de decorare drept cea denumită ”Cosmatesque”, care combină arta clasică, bizantină și islamică timpurie.

”Stătea în vârf, în sanctuarul Bisericii Sfântului Mormânt din Ierusalim. Toți ochii credincioșilor, ai pelerinilor erau îndreptați spre acest obiect. Și chiar deasupra lui și în jurul lui, toți marii preoți și monahi ai bisericii au făcut liturghia, chiar aici, pe masa acestui altar”, a spus Re’em.

Un fizician american susține o nouă teorie: ”Dumnezeu și lumile sunt infinite”

Experții cred că relicva descoperită din Ieruslaim corespunde cu descoperirile arheologice din trecut și cu relatările pelerinilor legate de sfințirea bisericii de către cruciați și formarea altarului principal în anul 1149.

”Lucrările oamenilor de artă, a arheologilor, contribuie la credința bisericii, la convingerea ei, că acesta este locul, unde a fost răstignit Iisus Hristos, îngropat și de unde a înviat”, a declarat arhiepiscopul Aristarchos al Constantinei, secretarul șef al Patriarhiei ortodoxe grecești din Ierusalim.

Un istoric britanic dezvăluie adevărul despre Putin: De ce este neînfricat și ce boală mintală îl domină
Un istoric britanic dezvăluie adevărul despre Putin: De ce este neînfricat și ce boală mintală îl domină
Vladimir Putin a lansat recent o încercare ciudată de a se autointitula noul Iisus Hristos și de a se poziționa la nivel religios în legătură cu războiul din Ucraina. Dar, în realitate, un...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#biserica Sfantului Mormant Ierusalim, #mormant Iisus Hristos, #Iisus Hristos, #Ierusalim, #crestinism , #descoperire