Cum vor arăta birourile viitorului - 4 detalii care le definesc

Advertorial
Vineri, 10 Februarie 2023, ora 16:08
5864 citiri
Cum vor arăta birourile viitorului - 4 detalii care le definesc
FOTO: Shutterstock.com

Ți-ai putea imagina cum vor arăta birourile viitorului? Te gândești că este vorba doar despre tehnologie sau și despre oferirea unui grad ridicat de confort? Putem să îți spunem că viitorul este deja aici și că este important să se facă trecerea de la biroul clasic la un mediu de lucru mai prietenos, confortabil și plăcut. Biroul viitorului permite angajaților să se dezvolte personal și profesional și elimină toate neajunsurile din prezent. În cele ce urmează, vei afla care sunt aspectele ce definesc un spațiu de lucru modern.

1. Pot oferi confortul propriei case

Ultimii ani le-au oferit angajaților o nouă perspectivă în ceea ce privește confortul locului de muncă. Mulți dintre cei care au lucrat remote s-au declarat încântați de faptul că au reușit să îmbine viața personală cu cea profesională și, de asemenea, de faptul că au avut la îndemână tot confortul pentru a fi mai productivi și a se simți mai bine. Cu toate acestea, le-au lipsit atmosfera de la locul de muncă și interacțiunea fizică. Din fericire, nu mai trebuie făcut niciun compromis, având în vedere că regândirea spațiului interior și aducerea în birou a unor elemente de confort și design îi pot face pe angajați să se simtă ca acasă, la locul de muncă.

Liviu Tudor, fondator Genesis Property și președinte European Property Federation, a adus în atenția noastră conceptul YUNITY Park, care îmbină spații de relaxare și socializare, dar și spații de co-working și co-living, astfel încât angajații să aibă tot confortul necesar pentru a fi productivi.

2. Încurajează echilibrul dintre viața personală și cea profesională

Așa cum am menționat anterior, este foarte important echilibrul dintre viața personală și cea profesională, pentru sănătatea și fericirea angajaților. Din păcate, astăzi, multe persoane se văd nevoite să facă anumite compromisuri care micșorează importanța acordată vieții personale. Cu toate acestea, există și spații de lucru care încurajează echilibrul, iar un astfel de exemplu este YUNITY Park. Acesta oferă zone de divertisment, pentru relaxare, zone de fitness, pentru ca angajații să poată face mișcare imediat după terminarea programului de muncă și pentru a economisi, astfel, timp prețios. YUNITY Park va oferi și spații special amenajate pentru socializare și relaxare. Astfel, în pauze și chiar după program, angajații pot petrece momente frumoase, care să le aducă bucurie și care să sudeze relația de prietenie și de colegialitate dintre ei.

3. Oferă spații de întâlniri/conferințe creative

Întâlnirile de afaceri și conferințele sunt așteptate cu nerăbdare de către toți participanții, însă este important să se desfășoare în spații moderne, cu toate facilitățile și tot confortul. Spre exemplu, YUNITY Park va include un amfiteatru modern, dedicat evenimentelor outdoor. Acesta va avea o capacitate de 220 de locuri doar în gradene și o pădure urbană de 1000 de metri pătrați, unde se pot susține chiar și întâlniri de lucru. De asemenea, YUNITY Park include spații de co-working și co-living, un centru modern de conferințe cu o capacitate totală de 540 de locuri, o cafenea - restaurant de 190 de locuri și multe alte spații în care se pot susține întâlniri și conferințe creative.

4. Încurajează sustenabilitatea

Nu în ultimul rând, este important să discutăm și despre sustenabilitate, deoarece reprezintă un subiect ce ne privește pe toți. YUNITY Park face parte din strategia de sustenabilitate a Genesis Property, care este aliniată celor 10 Principii ale Pactului Global al Națiunilor Unite privind drepturile omului, munca și protecția mediului și celor 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă ale ONU.

YUNITY Park este gândit astfel încât să aibă un impact pozitiv asupra mediului și să contribuie la creșterea calității vieții comunității, nu doar în prezent, ci și în viitor. Angajamentul companiei este de a reduce la net zero emisiile de carbon până în anul 2040, având în vedre multiple măsuri și inițiative care contribuie la reducerea impactului asupra mediului și crearea unei destinații „verzi”. Unele dintre acestea vizează în mod special atât creșterea eficienței energetice, cât și asigurarea unor surse sustenabile de energie.

Așadar, în mare parte, poți vedea cum vor arăta clădirile viitorului, care pun accent pe sustenabilitate și pe un echilibru între viața personală și cea profesională.

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#birourile viitorului, #birouri , #stiri afaceri