4 motive pentru care biroul rămâne un hub esențial pentru colaborarea între echipe

Luni, 18 Martie 2024, ora 18:24
664 citiri
4 motive pentru care biroul rămâne un hub esențial pentru colaborarea între echipe
FOTO: freepik.com

Deși în ultimii ani s-a promovat mai mult munca de acasă, există, în continuare, câteva motive solide pentru care biroul rămâne un hub esențial pentru colaborarea între echipe. Poți descoperi în acest articol care sunt acestea și ce beneficii au.

Comunicarea directă și eficientă cu echipa

Comunicarea față în față este inegalabilă în ceea ce privește eficiența și claritatea mesajului transmis. Un studiu recent, efectuat de către Genesis Property, companie fondată de Liviu Tudor, subliniază că, pentru generația Z, interacțiunea directă cu colegii este considerată esențială pentru dezvoltarea profesională și evoluția în carieră. Pentru 70% dintre ei, experiențele la birou, colaborarea cu echipa și socializarea sunt importante pentru dezvoltarea și evoluția în carieră. Totodată, acestea contribuie și la atingerea unui echilibru sănătos între viața la job și timpul liber. Mai mult, comunicarea directă facilitează și interpretarea corectă a semnalelor non-verbale, esențiale în comunicarea umană. În birou, întrebările pot fi adresate și clarificate pe loc. Astfel, se elimină barierele comunicării digitale și cresc șansele de a accelera procesul de luare a deciziilor.

Interacțiunile la birou stimulează discuții spontane, creative și brainstorming-uri

Pe lângă faptul că astfel de interacțiuni duc la sudarea echipei, ele sunt și sursa unor idei inovatoare și soluții creative pentru problemele complexe ce pot apărea în proiecte. Acesta este și motivul pentru care prezența fizică la birou încurajează schimbul liber de idei și îmbunătățește procesul creativ. Iar toate acestea contribuie la dezvoltarea unei echipe profesioniste, puternice și eficiente.

Feedback-ul poate fi oferit imediat

Feedback-ul instant este un alt avantaj al muncii de la birou. Într-un astfel de context, managerii și colegii pot oferi imediat aprecieri sau sugestii de îmbunătățire, fără întârzierile inerente comunicării digitale. Acest lucru nu numai că accelerează procesul de învățare și remediere, dar crește și sentimentul de apreciere și valorizare în cadrul echipei. Studiile, precum cele efectuate de către London & Smither, 2002, și Medvedeff, 2008, publicate pe site-ul diva-portal.org, arată că feedback-ul față în față este adesea perceput ca fiind mai sincer și mai constructiv. În plus, acesta duce la o creștere semnificativă a dezvoltării profesionale a angajaților.

Creșterea productivității și performanța echipei

Nu în ultimul rând, prezența angajaților la birou contribuie la creșterea productivității și a performanței. Potrivit unei cercetări efectuate de către Workplace Surveys și publicate în Harvard Business Review, se pare că birourile bine proiectate, care promovează colaborarea și care pun la dispoziția angajaților spații pentru concentrare, au un impact pozitiv asupra productivității și performanței angajaților. Prezența angajaților într-un mediu dedicat muncii ajută la stabilirea unei delimitări clare între viața profesională și cea personală. Consecința acestui fapt se vede în concentrarea mai bună a angajaților și în eficientizarea și gestionarea mai bună a timpului petrecut la birou. De asemenea, angajații tind să fie mai motivați și mai concentrați pe ceea ce au de făcut, atunci când lucrează împreună cu alți colegi. Cercetările efectuate în timp au demonstrat că munca în echipă stimulează un sentiment de responsabilitate reciprocă și îmbunătățește dinamica echipei.

În concluzie, deși tehnologia ne permite să lucrăm de oriunde, munca la birou rămâne un element central în promovarea unei colaborări eficiente, a inovației și a creșterii profesionale. Mai mult, spațiile de lucru oferă, acum, un mediu propice pentru dezvoltarea relațiilor interpersonale, a culturii organizaționale și a unui sentiment de apartenență.

TSMC a dezvăluit planurile pentru lansarea tehnologiei avansate TSMC A16
TSMC a dezvăluit planurile pentru lansarea tehnologiei avansate TSMC A16
Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC), liderul mondial în producția de cipuri, a dezvăluit planurile pentru lansarea tehnologiei avansate TSMC A16. Noul proces de fabricație, ce...
S-a deschis Transapuseana. Cum arată una dintre cele mai spectaculoase șosele din România FOTO
S-a deschis Transapuseana. Cum arată una dintre cele mai spectaculoase șosele din România FOTO
Primul lot din Transapuseana, drumul care traversează Munţii Apuseni, a fost inaugurat vineri, 26 aprilie. Este vorba despre 43 de kilometri de drum judeţean. Vicepreşedintele Consiliului...
#birou, #hub, #echipe, #colaborare echipe , #stiri afaceri