Șocul unei românce care s-a trezit datoare fără să împrumute bani: "Surpriză, apar cu două credite pe care nu le-am avut niciodată"

Sambata, 13 Mai 2023, ora 21:14
44058 citiri
Șocul unei românce care s-a trezit datoare fără să împrumute bani: "Surpriză, apar cu două credite pe care nu le-am avut niciodată"
Persoană care contractează un credit FOTO Unsplash

Sunt situații în care românii se pot trezi cu datorii, chiar dacă nu au făcut împrumuturi. De obicei, în cazul în care cineva își pierde actele de identitate sau conturile bancare sunt sparte, infractorii pot folosi aceste informații pentru a fura bani sau pentru a face împrumuturi în numele victimei caz în care aceasta se poate trezi cu datorii neplătite.

Este posibil ca unele instituții financiare să trimită facturi greșite sau alte corespondențe în numele unei alte persoane cu același nume sau adresa similară. Dacă o astfel de eroare nu este detectată și nu se ia nicio măsură, poate duce la acumularea unor datorii în numele persoanei nevinovate.

Uneori, alte persoane pot folosi numele sau informațiile personale ale cuiva pentru a obține împrumuturi și apoi nu le plătesc. În acest caz, persoana respectivă poate fi nevoită să plătească aceste datorii.

Unele persoane care ajung în astfel de situații le împărtășesc în mediul online. Este cazul relatat pe Facebook de o femeie care a aflat întâmplător că ar avea două credite pe care nu le-a solicitat.

"Surpriză, apar cu două credite"

"Am citit mai devreme o postare a unei persoane care s-a trezit în Biroul de Credit, ea neavând credit niciodată. Am zis să văd, poate apar si eu pe undeva. Și surpriză, apar cu 2 credite pe care nu le-am avut niciodată (BCR și un IFN).

Urmează să sun la ei, însă cum pot să mă asigur că rezolv în așa fel încât să nu apar deloc, nicăieri? Mi se pare incredibil să te trezești dator când nu ai luat un leu niciodată de nicăieri. Stăteam liniștită că sunt curată, însă se pare că nu sunt", a scris aceasta pe grupul Avocatul online.

"Mulți am auzit că s-au trezit cu datorii fără să știe"

În comentarii, mulți se declară neliniștiți de situație și cer detalii, alții îi explică ce are de făcut.

"Reclamație scrisă. Pentru reclamații legate de biroul de credit termenul este de 15 zile de răspuns. Dacă nu ați avut legătură cu bancă/ IFN și greșeala este a lor, vă vor șterge din biroul de credit în urma solicitării dumneavoastră."

"Probabil speța va fi redirecționată și către departamentul anti fraudă."

"Obțineți date exacte de la biroul de credite, de la bancă și de la IFN și dați documentele mai departe către cybercrime@politiaromana.ro."

"Pe foarte mulți i-am auzit că s-au trezit cu datorii fără să știe și când au verificat era cu semnătură electronică. În ce lume trăim, din păcate."

Tehnologia informației și comunicațiilor a adus în 2021 economiei românești valoare adaugată sub media europeană
Tehnologia informației și comunicațiilor a adus în 2021 economiei românești valoare adaugată sub media europeană
Valoarea adăugată a sectorului tehnologiei informației și comunicațiilor (TIC) al UE a fost în 2021 echivalentă cu 5,5% din valoarea adăugată brută a economiei europene. România s-a...
Vești proaste pentru angajații Tarom. Compania intră în reorganizare economică
Vești proaste pentru angajații Tarom. Compania intră în reorganizare economică
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat miercuri, 24 aprilie, la Tulcea, că TAROM va primi până la finele lunii ajutor din partea Comisiei Europene şi apoi va intra într-o...
#birou de credit, #verificari, #credite, #datorii, #inselaciune, #romani , #credit