Zeci de mii de elevi nu vor mai putea merge la scoala. In Africa se inchid institutiile fondate de Mark Zuckerberg si Bill Gates

Vineri, 25 Noiembrie 2016, ora 20:04
7544 citiri
Zeci de mii de elevi nu vor mai putea merge la scoala. In Africa se inchid institutiile fondate de Mark Zuckerberg si Bill Gates
Foto: Arhiva/Ziare.com

Scolile fondate de miliardarii Mark Zuckerberg si Bill Gates in Uganda vor fi inchise in cateva saptamani, au anuntat atutoritatile din tara africana. In acestea invata mii de copii.

BIA (Bridge International Academies), cum se numesc acestea, sunt considerate deficitare la capitolul igiena, necorespunzatoare orelor de curs. Inalta Curte de Justitie din Uganda a decis ca acestea sa-si inchida portile in decembrie, pentru ca au fost ignorate standardele nationale si pun in pericol "viata si siguranta" celor 12.000 de elevi, informeaza CNN.

Dupa anunt, multi copii au protestat in strada si au cerut ca scolile sa ramana deschise.

Un reprezentant al ministerului Educatiei din Uganda, Huzaifa Mutazindwa, a declarat ca scolile primare BIA si cresele nu au licente, dascalii nu sunt calificati si nici materia care este predata nu este cea aprobata la nivel national.

"Ministerul nu stie ce se preda in aceste scoli, ceea ce este un motiv de ingrijorare pentru guvern", a declarat Huzaifa Mutazindwa.

BIA are 63 de campusuri pe teritoriul Ugandei. Toate vor trebui inchise pana pe 8 decembrie, data pana la care elevii vor putea da exmenele si termina trimestrul.

In aceste scoli cursurile nu sunt gratuite, insa costul scolarizarii este unul mic, adaptat acestei zone a lumii.

BIA, care are peste 400 de crese si scoli primare in Africa, neaga acuzatiile, pe care le catalogheaza drept nefondate. Reprezentantii BIA au afirmat ca au incercat sa obtina o audienta la minister, insa au fost refuzati.

Acestia mai sustin ca in scoli se preda curricula acceptata la nivel national, ca nu exista probleme in ceea ce priveste igiena si ca majoritatea profesorilor sunt certificati. Restul sunt in curs de a obtine toate avizele necesare.

Cei care doresc inchiderea acestor scoli spun ca prin ele nu se urmareste decat profitul. "Este foarte gresit, pentru ca privesc oamenii saraci ca pe o piata profitabila", afirma presedintele Global Campaign for Education (GCE), Camilla Croso.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
Conform datelor anunțate la 17 aprilie de INS, pentru februarie 2024, cifra de afaceri din industrie (piaţa internă şi piaţa externă), a crescut față de luna ianuarie cu 11,7%, și cu 8,2%...
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Partidul Mişcarea Populară (PMP) a anunţat că, în cursul zilei de miercuri, Curtea de Apel Bucureşti a respins recursurile formulate de Cristian Diaconescu şi, prin urmare, ”a fost validat...
#scoli Zuckerberg Gates Unganda inchise, #scoli Zuckerberg Gates BIA, #scoli Zuckerberg Gates Africa , #stiri Bill Gates