Prezicere indrazneata a lui Bill Gates: Nu vor mai exista tari sarace

Miercuri, 22 Ianuarie 2014, ora 12:20
5229 citiri
Prezicere indrazneata a lui Bill Gates: Nu vor mai exista tari sarace

Pana in 2035 nu va mai exista aproape nicio tara saraca, prezice miliardarul si filantropul american Bill Gates.

Intr-un raport realizat de fondatorul Microsoft si sotia acestuia, Melinda Gates, prezentat cu ocazia intalnirii anuale a Forumului Economic Mondial de la Davos, se sustine ca lumea este in prezent un loc mai bun decat a fost vreodata.

"Tarile sarace nu sunt condamnate sa ramana sarace. Cateva dintre tarile in curs de dezvoltare s-au dezvoltat deja. Sunt suficient de optimist in aceasta privinta, astfel incat sunt dispus sa fac o predictie. Pana in 2035 nu va mai exista aproape nicio tara saraca in lume", spune Bill Gates.

Tarile vor invata de la vecinii lor cei mai productivi si vor beneficia de inovatii precum noi vaccinuri, seminte mai bune si revolutia digitala.

"Din aproape orice punct de vedere, lumea este mai buna decat a fost vreodata. Oamenii traiesc mai mult si mai sanatas. Ratele saraciei extreme s-au injumatatit in ultimii 25 de ani. Mortalitatea infantila scade semnificativ. Multe natiuni care au primit ajutoare sunt acum auto-suficiente".

In cadrul intalnirii din statiunea elvetiana Davos, Gates va combate trei mituri legate de dezvoltarea globala. Conform acestor mituri, tarile sarace sunt condamnate sa ramana sarace, ajutoarele internationale reprezinta o mare risipa, iar salvarea vietilor conduce la suprapopulare.

Conform estimarilor preliminare ale Bancii Mondiale, rata saraciei extreme s-a injumatatit in perioada 1990-2010. Acest lucru inseamna ca 21% dintre locuitorii din tarile in curs de dezvoltare traiesc cu cel mult 1,25 de dolari pe zi, comparativ cu un procent de 43% in 1990 si 52% in 1981.

Obiectivul Bancii Mondiale este ca aceasta rata sa nu depaseasca 3% pana in 2030.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Bill Gates tari sarace, #Bill Gates conferinta Davos, #Bill Gates , #stiri Bill Gates