Inventia care face potabila apa din toaleta, finantata de Bill Gates

Duminica, 08 Aprilie 2012, ora 11:33
3558 citiri
Inventia care face potabila apa din toaleta, finantata de Bill Gates
Foto: Daily Mail

O inventie care transforma apa din toaleta in apa potabila a primit finantare de la fondatorul Microsoft, Bill Gates.

Scaffold este un dispozitiv ce se bazeaza pe nanotehnologie, stiinta care manevreaza atomii din materie, conform Daily Mail.

Sarah Haigh, de la Universitatea din Manchester, a inventat acest dispozitiv, proiectul sau fiind ales din alte 2.000 de idei pentru a primi finantarea de la Bill Gates.

Scaffold contine o combinatie formata dintr-o bacterie si o nanoparticula a unui metal, care va reactiona cu apa din toaleta, pentru a extrage hidrogenul, iar lichidul ramas va fi ulterior filtrat, rezultand apa potabila.

"Aceasta tehnologie va fi extrem de importanta pentru tarile din lumea a treia, care se confrunta cu cresterea poluarii si reducerea cantitatii de gunoi", a mentionat Sarah Haigh.

Ea a precizat ca apa rezultata in urma acestui proces nu va avea o calitate comparabila cu cea imbuteliata, insa va fi buna de baut si ieftin de produs.

Echipa sa a primit, pentru acest proiect, 100.000 de dolari din partea fundatiei lui Bill Gates, iar daca va demonstra, pana in 2013, ca inventia este functionabila, atunci li se va mai acorda inca un milion de dolari.

Omul de afaceri a promis ca se va implica in reducerea foametei in lume si ajutorarea tarilor sarace.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#inventie apa potabila toaleta, #apa potabila toaleta, #apa potabila toaleta Bill Gates , #stiri Bill Gates