Cum lucreaza marii oameni ai lumii: De la sedinte pe plaja, la biroul lui Bill Gates (Galerie foto)

Sambata, 11 Ianuarie 2014, ora 20:42
6177 citiri
Cum lucreaza marii oameni ai lumii: De la sedinte pe plaja, la biroul lui Bill Gates (Galerie foto)
Foto: Business Insider

De cele mai multe ori, oamenii de succes ai lumii de afaceri au atat de multi bani si preocupari atat de diferite fata de oricine altcineva incat, deseori, sunt priviti ca si cum ar fi inconjurati de o aura speciala la care oamenii obisnuiti doar viseaza.

Dar aceasta imagine este de cele mai multe ori doar produsul imaginatiei. Daca ne uitam cu atentie, putem observa cu usurinta ca si miliardarii, directorii companiilor gigant sau fondatorii celor mai de succes firme din lume sunt la fel ca oricare dintre noi. Ei nu respecta un tipar anume. Unii sunt optimisti, altii sunt creativi, unii zapaciti, modesti, altii chiar dezordonati.

Modul in care iti organizezi spatiul de lucru poate spune foarte multe despre personalitatea ta. Astfel, intr-o colectie de fotografii inedite, publicate de Business Insider si de Complex Tech, putem observa stilul mai multor oameni de succes dupa locul in care isi petrec cel mai mult timp din zi.

Kevin Chou, CEO si cofondator al companiei producatoare de jocuri online Kabam, si-a amplasat biroul alaturi de angajati. "Stand aici, intr-un spatiu deschis, fara bariere sau intimitate, poate fi haotic, insa merita. Aceasta deschidere este semnificativa din punct de vedere al simbolismului atunci cand esti in varf", a declarat Kevin Chou.

Sursa: LinkedIn

Richard Branson, miliardar si fondator al companiei gigant Virgin Group, tine sedintele pe plaja. "Poate ca acest decor nu inspira ideea de munca prea mult - nu o sa gasesti niciun costum aici sau vreo cravata. Noi ne bucuram de o gustarica. Munca nu trebuie mereu sa insemne intalniri programate si sedinte oficiale. Cele mai bune idei vin in timpul conversatiilor relaxate precum cea din fotografie", a declarat Richard Branson.

Sursa: LinkedIn

Jeff Weiner, CEO al LinkedIn, este foarte incantat de peisajul si atmosfera din spatele cladirii de birouri. "Acest peisaj se afla in spatele birourilor noastre din Mountain View, California. Este acum locul meu preferat unde sustin multe dintre intalnirile importante", a declarat Jeff Weiner.

Sursa: LinkedIn

Peter Guber, coproprietar al L.A. Dodgers, se mandreste cu biroul lui. "Aveti in fata o camera care nu are un birou, ci doar o masa rotunda cu scaune perfect egale si o impresionanta colectie de obiecte castigate, primite sau folosite de-a lungul anilor. L-am aranjat asa, astfel incat oricine vine sa ne intalnim nu simte presiunea ierarhiei si vede si toate 'comorile' care reprezinta practic activitatea noastra", a declarat Peter Guber.

Sursa: LinkedIn

Chiar daca a revolutionat industria dispozitivelor mobile, biroul lui Steve Jobs era plin de carti.

Sursa: ComplexTech

Directroul general al Microsoft, Steve Ballmer, a preferat un spatiu mic, langa ferestre, marcat mai mult de elemente care ii amintesc de familie si de cei dragi decat de grafice, computere performante sau proiectoare.

Sursa: ComplexTech

Dupa cum arata biroul sau, Bill Gates se prezinta a fi un om extrem de ordonat caruia nu ii plac infloriturile. Cu un mobilier simplu, intr-un spatiu destul de mare, fondatorul Microsoft lucreaza intr-un colt, la un calculator cu trei monitoare.

Sursa: ComplexTech

Cofondatorul PayPal, Max Levchin, sta la un birou care ii arata modestia, in acelasi spatiu, la doar cativa metri de colegi. Biroul sau, nu tocmai ordonat, nu este cu nimic diferit fata de cel al anagajatilor sai.

Sursa: ComplexTech

Si fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, prefera sa fie mereu alaturi de echipa sa de la sediul central.

Sursa: ComplexTech

Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Compania Xiaomi a emis recent un avertisment către utilizatorii săi privind riscurile asociate cu folosirea protecțiilor de ecran cu adeziv lichid UV. În ciuda popularității acestor...
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat, pe 23 aprilie, că urmează să investigheze platformele de comerț online chinezești Temu și Shein, făcând și o...
#birouri oameni afaceri birou Bill Gates, #birou Mark Zuckerberg, #birou Richard Branson, #fotografii birouri oameni afaceri , #stiri Bill Gates