Ce a citit Bill Gates anul acesta - cartile preferate ale miliardarului

Luni, 16 Decembrie 2013, ora 21:22
2848 citiri
Ce a citit Bill Gates anul acesta - cartile preferate ale miliardarului
Foto: thegatesnotes.com

Dintre cartile pe care le-a citit Bill Gates in 2013, toate volumele lui preferate sunt lucrari pragmatice, de non-fictiune, care analizeaza modul in care a fost construita lumea moderna si propun solutii pentru imbunatatirea acesteia.

Bill Gates a intocmit un top al celor mai bune carti pe care le-a citit anul acesta, pe care l-a publicat pe thegatesnotes.com, site-ul oficial al co-fondatorului Microsoft. El a specificat ca acestea nu sunt dispuse in ordinea preferintelor, toate contribuind cu informatii noi.

Este vorba despre "The Box" de Marc Levinson, o carte despre vasele-container, care au un impact enorm asupra economiei globale si care "schimba modul in care se fac afacerile in lume". Urmatoarea carte este "The Most Powerful Idea in the World" de William Rosen, un volum care seamana cu prima carte, dar care este despre motoarele care functioneaza cu aburi.

Lui Bill Gates i-a placut si "Harvesting the Biosphere" de Vaclav Smil, sustinand ca aceste este autorul ale carui carti le asteapta cel mai mult. El vorbeste in aceasta lucrare despre cum au alterat oamenii biosfera.

Carte recomandata de Bill Gates: Despre inceputurile comertului global

"The World Until Yesterday" de Jared Diamod este o carte care vorbeste despre vanatorii-culegatori ai primelor civilizatii si compara viata acestora cu stilul existentei moderne.

Miliardarul a mai apreciat si "Poor Numbers" de Morten Jerven, o cercetare despre modul in care natiunile africane isi realizeaza statisticile si dificultatea cu care le transforma in estimari.

De asemenea, "Why Does College Cost So Much?" de Robert B. Archibald si David H. Feldman, una dintre preferatele lui Gates, este o carte despre modul in care piata muncii din Statele Unite afecteaza costurile studiilor superioare.

Un alt volum apreciat de miliardar este "The Bet" de Paul Sabin, care dezbate in cartea sa posibilitatea ca lumea sa se indrepte spre o catastrofa de mediu, din cauza incalzirii globale.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Bill Gates carti, #Bill Gates carti 2013, #Bill Gates carti preferate, #Bill Gates carti preferate 2013 , #stiri Bill Gates
Comentarii
Poza romanian_cv
romanian_cv
rank 2
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Alţi' zice că decâ' Popa Prostu', mai bine asu' de treflă!