Un bărbat de 67 de ani a devenit mai bogat cu două miliarde de dolari peste noapte

Vineri, 28 Aprilie 2023, ora 02:22
8508 citiri
Un bărbat de 67 de ani a devenit mai bogat cu două miliarde de dolari peste noapte
Bill Gates și-a mai adăugat 2 miliarde de dolari la avere FOTO: MSN

Unii oameni sunt norocoși și câștigă la loto sau la pariuri sportive, însă alții fac afaceri profitabile, mizând pe diferite acțiuni la bursă. Unul dintre aceștia, un bărbat de 67 de ani, a devenit și mai bogat peste noapte cu 2 miliarde de dolari. Americanul Bill Gates, și-a sporit averea datorită faptului că acțiunile sale de la firma Microsoft au înregistrat un avans la Bursa din New York.

Bill Gates rămâne unul dintre cei mai mari acționari ai Microsoft, cu 103 milioane de acțiuni ale companiei, care reprezintă un pachet de 1,38%, potrivit FactSet. După ce prețul acțiunilor Microsoft a crescut cu 19,95 dolari până la la 295,37 de dolari în sesiunea de miercuri, 26 aprilie 2023, participațiile Microsoft ale lui Gates valorează cu aproximativ 2 miliarde USD în plus, scrie Market Watch.

Acțiunile Microsoft, care au avansat cu 7,2% în tranzacțiile de miercuri, au înregistrat cel mai bun câștig procentual de o singură zi din 10 noiembrie 2022, când au crescut cu 8,2%. Mai semnificativ, acțiunile au înregistrat o piatră de hotar, nu au reușit anterior să crească cu mai mult de 19,77 dolari într-o singură sesiune la bursa de pe Wall Street.

Fisură privind lovitura letală pregătită de SUA contra Rusiei: Mai mulți aliați ai americanilor resping acțiunea

Creșterea stocurilor Microsoft vine după ce gigantul tehnologic a raportat marți după-amiază rezultate trimestriale care au ajutat la potolirea unora dintre îngrijorările de pe Wall Street cu privire la starea cheltuielilor pentru cloud și software.

Afacerea de cloud computing a Microsoft Azure a înregistrat din nou o încetinire a creșterii, dar prognoza Azure a companiei pentru perioada curentă a implicat o încetinire care a fost mai puțin abruptă decât anticipau analiștii.

Acțiunile Microsoft s-au menținut, de asemenea, puternic, în ciuda anunțului de dimineață al Autorității pentru Concurență și Piețe din Marea Britanie că va bloca afacerea planificată a companiei de 69 de miliarde de dolari pentru cumpărarea Activision Blizzard Inc. din cauza îngrijorărilor legate de concurența pe piața jocurilor în cloud.

Fenomenul care zguduie Europa: Clienții unei mari bănci au retras 69 de miliarde de dolari

„Nu vedem această tranzacție sau jocul ca fiind esențial pentru viitorul [Microsoft], mai ales cu toată creșterea [inteligenței artificiale] pe care probabil o va vedea”, a scris Timothy Horan de la Oppenheimer.

Conform Forbes, averea lui Bill Gates este estimată la valoarea de 110,6 miliarde de dolari. El a fost fondatorul companiei americane Microsoft, împreună cu Paul Allen în anul 1975.

După ce a demisionat din funcția de CEO al Microsoft, el a fondat Fundația Gates, păstrând și un procent de 1,3% din acțiunile firmei pe care a înființat-o acum 48 de ani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft a anunțat recent că va separa aplicația Teams de suita Microsoft 365, decizie luată pentru a evita complicatiile legale și pentru a oferi claritate clienților, conform...
Microsoft se pregătește să prezinte noi funcții de inteligență artificială
Microsoft se pregătește să prezinte noi funcții de inteligență artificială
Microsoft se pregătește să prezinte noi capabilități de inteligență artificială la conferința anuală Microsoft Build, programată între 21 și 23 mai. Evenimentul va marca un moment...
#Bill Gates, #Bill Gates avere, #Bill Gates Microsoft, #Microsoft, #Bill Gates cel mai bogat om, #avere Bill Gates, #bursa wall street , #Statele Unite