Bilanțul cutremurului din Japonia: 84 de morți și 79 de dispăruți

Joi, 04 Ianuarie 2024, ora 12:52
1242 citiri
Bilanțul cutremurului din Japonia: 84 de morți și 79 de dispăruți
Cutremur Japonia FOTO X/euronews

Cutremurul cu epicentrul în peninsula Noto, produs în prima zi a anului, a avut o intensitate seismică maximă, potrivit scării de intensitate folosite în Japonia. Magnitudinea cutremurului, însoțit de sute de replici și un tsunami, a fost de 7,5, având o adâncime de doar 10 kilometri, ceea ce a contribuit la forța sa distructivă.

Aproape 90 de drumuri din prefectura Ishikawa care duc spre zonele afectate de dezastru sunt blocate, lăsând cel puţin 750 de persoane izolate, în principal în satele de la periferia oraşelor Wajima şi Suzu, unde distrugerile au fost semnificative.

Multe persoane ar putea fi prinse încă sub dărâmături. În după-amiaza zilei de 4 ianuarie, trecuseră deja 72 de ore de la cutremur, iar de acum rata de supravieţuire se consideră că este semnificativ mai mică. Operaţiunile de salvare din casele prăbuşite sunt dificile, iar vremea este rece. Poliţia şi pompierii încă desfăşoară misiuni de căutare

În prefectura Ishikawa, unde rutele terestre şi comunicaţiile au fost întrerupte, nu se cunoaşte încă amploarea totală a pagubelor.

Municipalitatea din Wajima a primit cel puţin 40-50 de rapoarte privind rezidenţi rămaşi sub dărâmături.

Peste 200 de clădiri din prefectura Ishikawa au fost distruse complet sau parţial. Aproximativ 34.000 de persoane sunt cazate în 360 de centre de evacuare.

Îngrijorările legate de dezastre secundare, cum ar fi alunecările de teren, sunt în creştere, din cauza ploilor care au început miecuri în regiune.

Cutremur în România, vineri dimineața. Județul în care a avut loc seismul de 3,5 grade
Cutremur în România, vineri dimineața. Județul în care a avut loc seismul de 3,5 grade
Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit informaţiilor publicate de Institutul...
Continuă coșmarul pentru Elina Svitolina la WTA Madrid. Bilanț catastrofal pentru ucraineancă
Continuă coșmarul pentru Elina Svitolina la WTA Madrid. Bilanț catastrofal pentru ucraineancă
Tenismena Elina Svitolina din Ucraina a fost eliminată joi în turul al doilea al turneului WTA 1000 de la Madrid. Clasată pe locul 18 mondial, Svitolia a fost învinsă de iberica Sara...
#bilant, #cutremur, #Japonia, #disparuti, #morti , #Japonia