Pedeapsa primită de un bihorean care a cheltuit în interes personal banii copiilor, primiți ca despăgubire după moartea mamei lor

Vineri, 05 August 2022, ora 10:52 2496 citiri
Pedeapsa primită de un bărbat care a cheltuit banii copiilor, primiți ca despăgubire după moartea mamei lor

Un bărbat care a cheltuit în interes personal alocaţiile şi despăgubirile plătite copiilor săi de pe urma accidentului în care le-a murit mama a fost condamnat la închisoare cu suspendare şi muncă în folosul comunităţii. Omul a fost acuzat că a cheltuit pentru el peste 100.000 de euro.

Cei trei copii, doi băieți genmeni și o fetiță, au rămas orfani în urma unui tragic eveniment rutier produs pe 26 august 2014, pe o autostradă din apropiere de Torino, unde microbuzul în care se afla femeia în vârstă de 25 ani a fost lovit de un camion. Tânăra a suferit leziuni grave şi a murit în elicopterul care o transporta la spital.

Judecătorii italieni l-au obligat pe asigurator la plata unor daune morale de câte 210.000 euro în favoarea copiilor şi de 160.000 euro pentru tată, magistraţii dispunând ca bărbatul să investească banii minorilor în titluri de stat sau în depozite bancare purtătoare de dobândă şi să depună dovada.

Profitând că era reprezentantul legal al minorilor, în 2015 Alin V. a cerut ca banii copiilor, în sumă totală de 630.000 euro, să-i fie viraţi într-un cont. Fiecărui copil i-a deschis câte un depozit de 130.000 euro, iar restul banilor i-a scos, cheltuind 104.000 euro fără să poată demonstra că „au fost folosiți în interesul minorilor”, scrie ebihoreanul.ro

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News