Un fizician american susține o nouă teorie: ”Dumnezeu și lumile sunt infinite”

Miercuri, 06 Aprilie 2022, ora 01:00
11027 citiri
Un fizician american susține o nouă teorie: ”Dumnezeu și lumile sunt infinite”
Un fizician susține că lumile din univers sunt infinite FOTO: Facebook

Will Kinney, un fizician de la Universitatea Buffalo din New York, care a publicat o nouă carte pe 5 aprilie 2022, a explorat lumea ciudată a inflației universului. El susține teoria legată de expansiunea cosmică, existența unui Dumnezeu infinit și a unor lumi asemenea.

Cartea sa este intitulată ”O infinitate de lumi” (An Infinity of Worlds) și vorbește despre universul de dinainte de Big Bang și de forma misterioasă de energie care a pătruns în spațiul gol atunci, potrivit News Wise.

Înainte de Big Bang, universul a suferit de o expansiune cosmică uluitoare, mărindu-și dimensiunea de cel puțin 80 de ori, într-o fracțiune de secundă. Această inflație rapidă, a lăsat universul pustiu și rece.

Abia după ce au apărut condițiile fierbinți și dense ale Big Bang-ului, energia vidului a căpătat o metamorfoză, transformându-se în particule de materie și radiații. Aceasta a inundat spațiul cu o plasmă fierbinte, care a dus la crearea elementelor primordiale, care au făcut stelele și galaxiile pe care le vedem astăzi.

Ea este lumea pe care o explorează fizicianul Will Kenney, de la Universitatea Buffalo din Statele Unite. ”Ființele umane au creat povești despre origine, atâta timp cât ele au spus povești, iar aceasta este o altă iterație a ei”, a spus autorul american.

”Nu știm nimic despre ce a fost înainte de inflație. Este îndoielnic că vom ști vreodată. Un motiv este că inflația cosmică este o mare gumă de șters. Orice urmă a condițiilor inițiale se diluează din cauza acestei expansiuni exponențial de mari”, este de părere Kenney.

Creatură neobișnuită în ”zona crepusculară” din adâncul oceanului: Descoperire stranie având un ochi verde și unul albastru VIDEO

Giordano Bruno a spus că Dumnezeu este infinit

El își spune părerea despre Big Bang, teoria acceptată în prezent de oamenii de știință, evenimentul care a dus la crearea universului, în urmă cu 13,8 miliarde de ani. ”Teoria Big Bang standard nu are nicio explicație pentru că universul este atât de neted și uniform, cu toate aceste proprietăți de bază ale cosmosului pe care le vedem.

Inflația ne spune că perioada de timp de dinaintea Big Bang-ului a fost extrem de rece, aproape de zero absolut și era goală de orice. În afara spațiului gol, el transporta energia care a creat universul până la această dimensiune enormă din prezent”.

Descoperire care schimbă istoria planetei: Anomalii uriașe găsite în interiorul Pământului

Autorul vorbește și despre sursele sale de inspirație la scrierea cărții. ”Copernicus (astronom și matematician polonez din secolul al XV-lea -n.a.) a propus că Pământul nu se află într-o poziție privilegiată în cosmos, că el este una dintre multele planete care se învârt în jurul Soarelui.

Giordano Bruno (filosof și matematician italia din secolul al XVI-lea -n.a.) a construit pe ideile lui Copernicus și le-a dus mai departe. Bruno a spus: ”Dumnezeu este infinit, așa că universul Său trebuie să fie la fel”.

El este glorificat nu într-un singur Soare, ci în nenumărați Sori, nu într-un singur Pământ, o singură lume, ci într-o mie de mii, spun eu, într-o infinitate de lumi. Titlul cărții mele este inspirat de la Bruno. Cred că a fost cu adevărat cu sute de ani înaintea timpului său”.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Big Bang Univers, #Dumnezeu Geneza, #Dumnezeu creator, #crearea universului, #inflatie, #Univers , #fenomen