Biden într-un moment de cotitură în privința Ucrainei. Planul Occidentului de a-i da lui Putin lovitura de grație VIDEO

Joi, 19 Ianuarie 2023, ora 00:07
10306 citiri
Biden într-un moment de cotitură în privința Ucrainei. Planul Occidentului de a-i da lui Putin lovitura de grație VIDEO
Biden va trimite mai multe arme lui Zelenski, în Ucraina FOTO: Hill

Războiul lui Putin din Ucraina se apropie de borna celor 11 luni, iar deznodământul său este încă departe de final, fiind unul imprevizibil. Acum însă Joe Biden a ajuns într-un punct de cotitură privind ajutorul militar oferit Ucrainei, deoarece Statele Unite se angajează să trimită arme mult mai puternice, precum sistemele de rachete Patriot, care ar putea schimba soarta conflictului.

La rândul său Occidentul, prin inițiativele Germaniei, Marii Britanii și Țărilor de Jos sunt gata să-i dea lovitura de grație lui Putin, printr-un sprijin militar mai consistent oferit Ucrainei, potrivit CNN.

Timpul se scurge rapid pentru ca SUA și aliații săi să trimită arme mai puternice și să-i antreneze pe soldații ucraineni cum să le folosească înainte de al doilea an de război, posibil decisiv, care ar putea vedea Rusia lansând o nouă ofensivă feroce.

Costul umanitar dureros al conflictului și justificarea ajutorului occidental au fost, între timp, scoase la iveală de oroarea unui atac rusesc cu rachete de croazieră asupra unui bloc de nouă etaje din Dnipro, în centrul Ucrainei, care a ucis 45 de persoane, inclusiv șase copii.

Cea mai mare frică a lui Putin: Șocul ce a cuprins Rusia acum un secol se vede la orizont VIDEO

S-a dovedit, încă o dată, că orice speranță de încheiere negociată a războiului este mai îndepărtată ca niciodată, fapt care pare să fi injectat o nouă hotărâre și unitate în alianța occidentală într-un moment critic.

Partenerii din Vest angajează acum tancuri și vehicule blindate în Ucraina. Mai multe țări se alătură SUA pentru a trimite rachete antirachete Patriot – pași care ar fi fost interziși la începutul războiului pentru a evita provocarea în continuare a lui Putin.

Ucraina, având în vedere situația sa disperată, va dori întotdeauna mai mult. Și în timp ce alegerile viitoare ale Occidentului se vor baza în cele din urmă pe o evaluare a propriilor interese, contextul agoniei și curajului Ucrainei este imposibil de ignorat.

„Ne confruntăm cu prăbușirea lumii așa cum o cunoaștem, în felul în care suntem obișnuiți cu ea sau cu ceea ce aspirăm”, a spus prima doamnă ucraineană Olena Zelenska la Forumul Economic Mondial de la Davos.

Trebuie să alungăm Rusia din Ucraina

Ceea ce face acum Occidentul ar putea decide destinul războiului. Cât de departe ar trebui să meargă NATO pentru a furniza cereri din ce în ce mai disperate ale Ucrainei pentru arme ofensive mai numeroase și mai sofisticate? Care este linia roșie a Rusiei înainte ca acțiunea occidentală să provoace o escaladare masivă și un risc de conflagrație între SUA și Rusia?

Președintele Joe Biden și liderii occidentali se confruntă cu o enigmă care a devenit mai acută doar ca urmare a rezistenței Ucrainei și a capacității surprinzătoare de a provoca pierderi grele armatei ruse.

Este Occidentul hotărât să ajute Ucraina să-l scoată pe invadator de pe tot teritoriul său? Acesta este un obiectiv care ar putea în cele din urmă să creeze tulburări politice imprevizibile la Moscova și chiar să amenințe supraviețuirea lui Putin la putere.

Generalul în retragere Wesley Clark, fostul comandant suprem aliat al NATO în Europa, a declarat marți la CNN că Occidentul trebuie să facă mult mai mult, mai ales după atacul de la Dnipro.

Volodimir Zelenski a supraviețuit mai multor tentative de asasinat ale Rusiei: Cine l-a ajutat în secret VIDEO

„Trebuie să dăm Ucrainei armele pentru a alunga Rusia. Rusia nu renunță la ceea ce face, Putin mobilizează mai multe forțe. El plănuiește o altă ofensivă”, a spus Clark. „Este grozav că le oferim 10 tancuri din Marea Britanie. Zece tancuri? Ucraina are nevoie de 300.500 de tancuri. Este grozav că încercăm să le trimitem încă câteva obuziere. Nu e destul. Trebuie să fim serioși în privința asta”, a afirmat generalul.

Aceste întrebări se află în centrul unei explozii extraordinare de activitate diplomatică de pe ambele maluri ale Atlanticului în această săptămână. Biden a vorbit marți cu cancelarul german Olaf Scholz și l-a întâmpinat pe prim-ministrul olandez Mark Rutte în Biroul Oval. O delegație la nivel înalt a guvernului SUA a vizitat Ucraina.

Președintele Statului Major General al Statelor Unite ale Americii, generalul Mark Milley, a călătorit în Polonia pentru a se întâlni pentru prima dată cu omologul său ucrainean. Totul se face pentru înfrângerea lui Putin.

Pericol de prăbușire pentru regimul lui Putin: E în pragul colapsului după ce a pierdut ceva esențial
Pericol de prăbușire pentru regimul lui Putin: E în pragul colapsului după ce a pierdut ceva esențial
După multe aparențe, stăpânirea președintelui rus Vladimir Putin asupra puterii este mai puternică ca niciodată. Țara a revenit de la înfrângerile militare timpurii din Ucraina și de la...
Putin se confruntă cu o ”trilemă” imposibil de rezolvat, sinucigașă. Avertismentul experților americani
Putin se confruntă cu o ”trilemă” imposibil de rezolvat, sinucigașă. Avertismentul experților americani
Războiul lui Putin din Ucraina s-a prelungit foarte mult, iar durata sa a trecut de pragul a 26 de luni, fără ca dictatorul rus să dea vreun semn că ar renunța la conflictul sângeros....
#biden zelenski, #SUA Ucraina, #arme SUA Ucraina, #razboi Ucraina, #razboi putin, #Putin razboi, #sisteme patriot , #Razboi Ucraina