Putin primește o puternică lovitură de la Xi Jinping, în privința SUA: Proiectul crucial al președintelui rus nu are acceptul Beijingului

Marti, 15 Noiembrie 2022, ora 13:27
13242 citiri
Putin primește o puternică lovitură de la Xi Jinping, în privința SUA: Proiectul crucial al președintelui rus nu are acceptul Beijingului
Biden și Xi au avut convorbiri fructuoase în Bali FOTO: Anadolu

Întâlnirea de la Bali din Indonezia dintre președinții Statelor Unite, Joe Biden și Chinei, Xi Jinping, care a fost una ”sinceră, profundă și constructivă”, a arătat că Vladimir Putin este eliminat din planurile marilor puteri mondiale.

Astfel, liderul chinez i-a dat o puternică lovitură omologului său de la Kremlin, prin declarația sa care subliniază că ”Beijingul nu încearcă să schimbe actuala ordine mondială”.

Aceasta contrastează cu noua doctrină anunțată de Vladimir Putin în septembrie 2022, care promovează ”obiectivul dezvoltării unei lumi multipolare” și de eliminare a ”hegemoniei Statelor Unite” din afacerile globale, conform Hindustan Times.

China nu are intenția de a contesta SUA sau de a schimba ordinea internațională existentă”, i-a spus președintele chinez omologului său american în timpul întâlnirii lor în marja summitului G-20 de la Bali, Indonezia, potrivit Anadolu.

„China nu urmărește să schimbe ordinea internațională existentă sau să se amestece în afacerile interne ale Statelor Unite și nu are intenția de a contesta sau de a înlocui Statele Unite”, a declarat Xi Jinping la întâlnirea sa cu președintele Joe Biden, potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe de la Beijing.

O putere mondială, schimbare neprevăzută de strategie față de Rusia: Dublează afacerile cu Moscova

Xi a subliniat că relațiile bilaterale dintre China și SUA nu ar trebui să fie un „joc cu sumă zero în care o parte învinge sau prosperă în detrimentul celeilalte”, subliniind în continuare că succesele Chinei și SUA sunt oportunități pentru fiecare țară în parte.

Președintele chinez a mai spus la întâlnirea din Bali că libertatea, drepturile omului și democrația sunt valorile comune ale întregii umanități, adăugând: „Așa-numita narațiune „democrație versus autoritarism” nu este trăsătura definitorie a lumii de astăzi, cu atât mai puțin nu reprezintă o tendința a vremurilor”.

Propunerea tentantă a Occidentului care a stârnit interesul lui Putin. Ce s-ar întâmpla cu regiunile ocupate și Crimeea

Despre rivalitățile economice, Xi a spus că începerea unui război comercial sau tehnologic și întreruperea lanțurilor de aprovizionare sunt împotriva atât principiilor economiei de piață, cât și regulilor comerțului internațional.

„Asemenea încercări nu servesc intereselor nimănui. Ne opunem politizării și transformării economiei și comerțului într-un război, precum și a schimburilor din domeniul științei și tehnologiei”, a adăugat el.

Putin vrea să viziteze din nou China, în timp ce în cancelariile Occidentale crește îngrijorarea
Putin vrea să viziteze din nou China, în timp ce în cancelariile Occidentale crește îngrijorarea
Vladimir Putin vrea să meargă din nou în China. Preşedintele rus a declarat joi, 25 aprilie, că plănuieşte să efectueze o vizită în țara asiatică în cursul lunii mai. Călătoria va...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#Biden Xi Jinping, #Xi Jingping, #Putin Xi Jinping, #China SUA, #SUA China, #Rusia China, #china rusia , #Razboi Ucraina