Procurorul care il ancheta pe Bercea Mondialu a fost schimbat

Joi, 24 Martie 2011, ora 16:08
2658 citiri
Procurorul care il ancheta pe Bercea Mondialu a fost schimbat

Procurorul Eugen Iacobescu care se ocupa de anchetarea dosarelor interlopului Sandu Anghel, cunoscut ca Bercea Mondialu, a fost schimbat, fiind inlocuit de procurorul general al Parchetul de pe langa Curtea de Apel Craiova.

Decizia fost luata ca urmare a aparitiei, in spatiul public, a suspiciunilor privind solutionarea obiectiva a cauzei, anunta Antena 3.

Parchetul General a mai anuntat joi ca la Parchetul de pe langa Tribunalul Olt si la parchetele subordonate nu exista in lucru vreun dosar in care sa apara numele lui Mircea Basescu.

Procurorul Eugen Iacobescu a anuntat ca a aflat de aceasta decizie de la televizor, dar nu are de gand sa renunte la anchetarea dosarelor si va contesta decizia.

"Eu lucrez obiectiv si vreau sa va informez ca voi solicita interventia CSM in aceasta cauza. De ce nu mi-a luat dosarul atunci la inceput si mi le iau acum? Cauza e o caracatita si sunt multe nume grele. Eu am fost foarte obiectiv privind solutionare cauzei privind tentativa de omor - nu voi preda dosarul, voi face contestatie la Curtea de Apel Craiova. Eu nu cred ca nu am fost obiectiv. Acum o saptamana sau doua pe una din interceptari inculpatul spunea: stati linistit ca i se va lua dosarul si uite ca mi s-a luat", a declarat procurorul.

Desi a precizat ca sunt nume grele in dosarele lui Bercea Mondialu, Eugen Iacobescu a declarat ca numele lui Mircea Basescu nu apare printre ele.

"Domnul Mircea Basescu nu este implicat in acest dosar, iar inculpatul nu a vorbit niciodata de el. Nu stiu de unde au aparut aceste informatii, dar nu este Basescu", a repetat procurorul.

Mircea Basescu, mituit de Bercea Mondialu? - vezi reactia fratelui presedintelui

Adevarul a publicat joi informatii conform carora fratele presedintelui ar fi fost mituit de Bercea cu suma de 300.000 de euro, pentru a interveni intr-unul dintre dosarele sale, urmand sa mai primeasca inca 400.000 de euro.

In replica, Mircea Basescu, fratele sefului statului, sustine ca nu a intervenit niciodata in dosarul interlopului Bercea Mondialu si nici nu a luat mita de la el.

"Nu am avut niciun fel de interventie, nici nu mi-a trecut prin cap asa ceva. Dupa cum vedeti, Bercea continua sa fie cercetat, arestat. E o aiureala. Niciodata nu am primit un ban de la Bercea Mondialu, nu am imprumutat bani de la Bercea, nu am facut niciun fel de afacere cu dansul si nici prietenii mei nu au facut asta", a declarat Mircea Basescu pentru Realitatea.net.

Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
O situație cu totul atipică a apărut în cursa electorală pentru primăria Gogoșu din Mehedinți. Actualul primar candidează pentru un nou mandat, însă are un rival la care nu se aștepta....
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Aproape două treimi dintre români cred că țara noastră a îndeplinit toate criteriile pentru admiterea cu granițele terestre în Schengen. Ei sunt de părere că unele state europene...
#procuror schimbat Bercea Mondialu, #mita Bercea Mircea Basescu , #Basescu