Ginerele lui Bercea Mondial ramane in arest, copiii, sub control judiciar

Sambata, 05 Iulie 2014, ora 08:21
2355 citiri
Ginerele lui Bercea Mondial ramane in arest, copiii, sub control judiciar

Judecatorii Curtii de Apel Constanta au respins, vineri, contestatia formulata impotriva masurii de mentinere in arest preventiv a ginerelui lui Bercea Mondial, Marius Constantin, acesta ramanand in continuare in spatele gratiilor.

Judecatorii au respins si contestatia impotriva controlului judiciar impus copiilor lui Bercea, Izaura si Grinica Anghel, printr-o decizie a Tribunalului Constanta.

Contestatiile respective au fost depuse dupa ce, pe 26 iunie, magistratii au respins aceleasi solicitari ale avocatului Pavel Abraham, in urma depunerii unor noi probe la dosarul in care cinci membri ai familiei Bercea au fost trimisi in judecata in cazul privind presupusa santajare a fratelui sefului statului, Mircea Basescu.

Noi interceptari in dosarul Bercea-Mircea Basescu: Abraham "a promis ca va scoate si bani"

Pe 23 iunie, procurorii DNA au dispus trimiterea in judecata a cinci inculpati in dosarul ce-l vizeaza pe Mircea Basescu. Acestia sunt ginerele lui Bercea Mondial, Marius Constantin, aflat in stare de arest preventiv pentru santaj cu circumstante agravante in stare de recidiva, fiica lui Bercea, Izaura Anghel, precum si minorul de 17 ani Grinica Anghel - pentru santaj cu circumstante agravante, cei doi aflandu-se sub control judiciar.

In acelasi dosar penal au mai fost trimisi in judecata pentru santaj fiul lui Bercea, Florin Anghel, care este in penitenciar pentru executarea pedepsei intr-o alta cauza, si mama acestuia, Fanica Anghel - mama Izaurei, si aceasta arestata intr-un alt dosar.

Intermediarul din dosarul Bercea-Basescu: Voiculescu a dat un milion de euro pentru declansarea scandalului

Mircea Basescu si Marian Capatana - persoana care ar fi avut rol de intermediar - sunt si ei arestati preventiv intr-un dosar de trafic de influenta, instrumentat de DNA Bucuresti.

Potrivit DNA, in perioada 20 februarie 2011 - 22 februarie 2012, Mircea Basescu ar fi primit suma de 250.000 de euro de la un denuntator, respectiv Florin Anghel, prin intermediul inculpatului Marian Capatina, in schimbul promisiunii ca va interveni pe langa magistratii investiti cu solutionarea cauzei referitoare la infractiunea savarsita de tatal sau (Sandu Anghel), precum si a altor cereri incidente in respectiva cauza, in scopul de a obtine o hotarare favorabila, fie condamnarea la o pedeapsa mai mica, fie punerea in libertate.

Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Filiala Vaslui a PNL și-au adus tot efectivul la Biroul Electoral Județean (BEJ) Vaslui, pentru depunerea oficială a candidaturii lui Nelu Tătaru la conducerea Consiliului Județean Vaslui....
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
O situație cu totul atipică a apărut în cursa electorală pentru primăria Gogoșu din Mehedinți. Actualul primar candidează pentru un nou mandat, însă are un rival la care nu se aștepta....
#ginere Bercea Mondial arest, #rude Bercea Mondial control judiciar, #Bercea Mondial Basescu , #arest