Cum să consumați mai puțină benzină sau motorină la mașina dvs - câteva sfaturi

Advertorial
Joi, 31 Martie 2022, ora 17:53
6389 citiri
Cum să consumați mai puțină benzină sau motorină la mașina dvs - câteva sfaturi
FOTO: unsplash.com

Prețul benzinei și al motorinei este foarte mare. Umplerea rezervorului mașinii a devenit un adevărat coșmar pentru economia familială, iar un lucru atât de elementar precum deplasarea la serviciu cu mașina a devenit un lux. Prețul carburanților, care crescuse în ultimele luni, a explodat după izbucnirea războiului dintre Rusia și Ucraina. Prețurile la pompă au atins cote record în multe părți ale României și i-au condamnat pe mulți oameni să nu-și mai folosească mașinile. Cu toate acestea, există modalități de a cheltui mai puțin care se află în stilul de conducere și în diferite aspecte.

Există multe lucruri care vă pot ajuta să consumați mai puțin combustibil, cum ar fi să nu conduceți la turații ridicate sau să evitați frânarea bruscă. Cu toate acestea, deși mulți șoferi nu sunt conștienți de acest lucru, o mare parte din secret se află în pneuri. În anvelope. Este important să le întrețineți bine și să țineți cont de o serie de aspecte care vă vor ajuta mașina să consume mai puțină energie și să evitați drumurile frecvente la benzinării.

În acest sens, este important să verificați presiunea din anvelope pentru a obține cele mai bune performanțe de la mașina dumneavoastră. Acest lucru ar trebui făcut din când în când pentru o mai bună conducere zilnică și întotdeauna înainte de o călătorie lungă. Rețineți că presiunea ideală depinde de fiecare vehicul în parte, dar și alți factori, cum ar fi numărul de pasageri, viteza medie, timpul și bagajele, care toate joacă un rol important.

De asemenea, ar trebui să verificați banda de rulare și uzura anvelopelor, în special în lunile de vară, când căldura poate face ca suprafața asfaltului să atingă temperaturi de până la 70°C. Acest lucru duce la creșterea uzurii anvelopelor. Și nu uitați niciodată că orice vehicul cu o adâncime a benzii de rulare mai mică de 1,6 mm nu doar că nu prezintă garanțiile de siguranță necesare, dar nu are voie să circule pe șosea din punct de vedere legal.

Un alt truc pentru a economisi combustibil este să evitați să conduceți cu anvelopele paralele ale vehiculului în stare proastă, ceea ce accelerează uzura anvelopelor fără ca șoferul să fie conștient de acest lucru în multe cazuri. Printre consecințe se numără uzura crescută și neuniformă, frânarea mai puțin eficientă, creșterea zgomotului de rulare și a vibrațiilor la rulare și, prin urmare, creșterea consumului de combustibil.

Anvelope vara vezi ofertele Emag

Pentru a obține o mai mare eficiență a consumului de combustibil cu ajutorul anvelopelor, este important să fiți selectivi atunci când cumpărați și să alegeți modelul de anvelope potrivit. Eticheta anvelopei oferă informații utile despre durabilitatea și eficiența energetică a modelului ales. În funcție de materialele, banda de rulare și compoziția anvelopei, consumul de combustibil poate fi mai mic. Potrivit serviciului de cercetare al Parlamentului European, dacă sunt atenți atunci când aleg o anvelopă, consumatorii europeni vor economisi până la 2,8 miliarde de euro pe an în costuri de combustibil.

Pentru a economisi combustibil este de preferat să opriți aerul condiționat pentru a coborî geamurile dacă vă este cald. Un alt sfat este să conduceți în cea mai mare viteză (a cincea sau a șasea, depinde de autoturism) și să evitați turația motorului dacă puteți. Profitați de coborâri pentru a economisi consumul de combustibil, iar la urcări întârziați pe cât posibil trecerea în trepte, crescând ușor presiunea pe accelerație.

Nu în ultimul rând, condusul este, de asemenea, important, deoarece va însemna mai mulți sau mai puțini bani cheltuiți atunci când vine vorba de alimentarea cu combustibil. Pentru a evita risipa de bani, primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să porniți motorul mașinii fără a apăsa accelerația. Motoarele pe benzină pot fi pornite imediat după pornire, în timp ce motoarele diesel trebuie să aștepte câteva secunde. În plus, încercați să mențineți viteza cât mai uniformă posibil, evitând să frânați, să accelerați și să schimbați viteza dacă nu este necesar.

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#benzina, #motorina, #consum mai mic , #stiri auto