Nou record pentru Benzema la Real Madrid. Ce bornă a atins francezul

Miercuri, 19 Aprilie 2023, ora 14:15
1581 citiri
Nou record pentru Benzema la Real Madrid. Ce bornă a atins francezul
Karim Benzema a atins o borna importanta FOTO facebook

Atacantul francez Karim Benzema a devenit marţi seară jucătorul de câmp cu cele mai multe meciuri disputate în Liga Campionilor la fotbal din istoria clubului Real Madrid, informează presa sportivă franceză şi spaniolă.

Benzema a jucat al 131-lea său meci în Champions League în tricoul "galacticilor", în victoria obţinută de Real Madrid pe terenul formaţiei engleze Chelsea Londra (2-0).

Câştigătorul Balonului de Aur 2022 i-a depăşit cu această ocazie pe foştii căpitani ai Realului, atacantul Raul Gonzalez (130 de meciuri), retras din activitate, şi fundaşul Sergio Ramos (129 de meciuri), ultimul evoluând în prezent la clubul francez Paris Saint-Germain, conform statisticii prezentate de Opta.

Fotbalistul cu cele mai multe meciuri în Liga Campionilor pentru Real Madrid este fostul portar Iker Casillas (150).

În total, Karim Benzema a disputat în 150 de partide din cea mai importantă competiţie continentală intercluburi, celelalte 19 fiind jucate pentru fosta sa formaţie, Olympique Lyon.

Fotbalistul cu cele mai multe meciuri în Liga Campionilor este portughezul Cristiano Ronaldo, cu un total de 183 de jocuri (59 pentru Manchester United, 101 pentru Real Madrid şi 23 pentru Juventus Torino), conform site-ului oficial al UEFA.

Starul lusitan, care joacă în prezent în Arabia Saudită, la Al-Nassr, este urmat în acest clasament de fostul portar spaniol Iker Casillas - 177 meciuri (150 pentru Real Madrid şi 27 pentru FC Porto), poziţia a treia fiind ocupată de argentinianul Lionel Messi, cu 163 de meciuri (149 pentru FC Barcelona şi 14 pentru Paris Saint-Germain).

Actualul antrenor al echipei FC Barcelona, Xavi Hernandez, este jucătorul cu cele mai multe meciuri disputate în Champions League sub culorile unui sigur club (151, pentru Barca).

Ce a pățit căpitanul Spaniei la ultimul meci al naționalei sale. Până și adversarii au fost uluiți
Ce a pățit căpitanul Spaniei la ultimul meci al naționalei sale. Până și adversarii au fost uluiți
Selecţionerul Spaniei, Luis de la Fuente, a declarat că i-a fost ruşine atunci când a auzit fluierături din tribunele arenei Santiago Bernabeu, marţi seară, în timpul meciului amical cu...
România joacă împotriva Columbiei în această seară. De ce avem motive să ne temem de naționala sud-americană
România joacă împotriva Columbiei în această seară. De ce avem motive să ne temem de naționala sud-americană
Echipa naţională a efectuat ultimul antrenament înainte de meciul cu Columbia, luni seară, la Ciudad Real Madrid, baza de pregătire din Valdebebas a echipei madrilene, anunţă frf.ro....
#Benzema, #meciuri, #Real Madrid, #Liga Campionilor, #record, #borna , #stiri fotbal