Predicția unui reputat expert militar: "Până la sfârșitul anului, Ucraina va împinge Rusia peste linia valabilă la 23 februarie" VIDEO

Joi, 13 Octombrie 2022, ora 21:15
9174 citiri
Predicția unui reputat expert militar: "Până la sfârșitul anului, Ucraina va împinge Rusia peste linia valabilă la 23 februarie" VIDEO
Soldat ucrainean pe front FOTO Hepta

Generalul Ben Hodges, fostul comandant al armatei SUA în Europa, a comentat situația actuală a războiului declanșat de Rusia în Ucraina.

Ofițerul american în retragere, unul dintre cei mai reputați experți militari din lume, a făcut o analiză pentru Renew Democracy Initiative, în care a insistat pe câteva puncte cheie.

"Unul dintre motivele pentru care am supraestimat capacitatea militară a Rusiei înainte de momentul 24 februarie este acela că n-am reușit să înțeleg magnitudinea corupției din interiorul Ministerului rus al Apărării", spune Hodges, printre altele.

"Rămân încrezător că forțele ucrainene vor împinge armată rusă peste linia valabilă la 23 februarie până la sfârșitul acestui an. Până la mijlocul verii anului viitor, armata ucraineană va controla Peninsula Crimeea", susține generalul Hodges.

Expertul militar american vorbește despre trei aspecte petrecute în ultimele săptămâni care indică faptul că intrăm într-o nouă fază a războiului.

1. Mobilizarea parțială a sute de mii de rezerviști pentru armata Rusiei.

2. Organizarea de referendumuri false în patru oblasturi

3. Rezultatul de dinainte cunoscut al acestor referendumuri.

"Cred că aceste trei evenimente indică faptul că Kremlinul înțelege că situația se deteriorează, că sunt într-o reală dificultate", mai spune generalul.

Mesajul transmis de liderii ruși a fost grăbit, foarte confuz, aproape incoerent, mai arată analiza.

Ben Hodges mai explică apoi de ce nu crede că Rusia va folosi vreodată arme nucleare. "În primul rând, nu le oferă niciun avantaj militar, pe câmpul de luptă. O bombă tactică ar trebui să prezinte o oportunitate de exploatat, ca forțele ruse să pătrundă printr-o eventuală breșă creată. Nu există nicio continuare tactică posibilă. Nu există nicio divizie secundară care să vină din urmă, să câștige teren".

Expertul spune că, dimpotrivă, sunt doar dezavantaje pentru cine optează să atace nuclear. "Kremlinul este conștient că, dacă va utiliza o armă tactică, Statelor Unite vor trebui să răspundă. Nu știu care va fi răspunsul, dar sunt convins că Pentagonul a trasat deja o listă cu opțiuni. Mă aștept să fie un răspuns direct proporțional cu amploarea atacului inițial", adaugă Hodges.

De exemplu, spune generalul, SUA ar putea alege să oblitereze ce-a mai rămas din flota Moscovei la Marea Neagră sau să distrugă baza navală a Rusiei din Tartus, Siria, sau alte facilități rusești importante aflate pe teritoriul Ucrainei.

"Deși președintele Putin este rău, nu cred că este sinucigaș", adaugă Hodges, care consideră că o strategie importantă în această perioadă ar putea fi presarea oamenilor din anturajul președintelui rus: "dacă vreți să mai aveți o mică șansă la normalitate după încheierea conflictului, asigurați-vă că Putin nu folosește arma nucleară".

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Ben Hodges, #sfarsitul razboiului rusia ucraina, #23 februarie, #dezastru armata rusa , #invazie ucraina