O nouă victimă a poliției din Belarus. Tânăr, ucis în bătaie în Ajunul Anului Nou!

Duminica, 02 Ianuarie 2022, ora 15:55
3306 citiri
O nouă victimă a poliției din Belarus. Tânăr, ucis în bătaie în Ajunul Anului Nou!
Demitri Uskhopau avea o fiică de 5 ani./ FOTO Facebook

O nouă victimă a violenței poliției din Belarus. Potrivit presei independente belaruse, Dzmitri Uskhopau a fost ucis de poliție în ajunul Anului Nou, după ce a fost reținut la o stație de autobuz pe când se ducea să-și vadă mama. Potrivit autorităților, acesta „s-a îmbolnăvit la intrarea într-o unitate medicală”.

Dzmitri Uskhopau, un tânăr de 27 de ani din localitatea Recița, fost bătut de poliție și a murit la spital în noaptea de 31 decembrie spre 1 ianuarie, informează portalul charter97.

„La ora 23.00, Detski Mir, Dzmitri și prietenii lui erau în centru orașului, la stația de autobuz Detski Mir, și voiau să meargă la Rhitm pentru a sărbători Anul Nou alături de mama lui. Erau ușor mețiți de alcool. Polițiștii de la ordine publică i-au abordat, potrivit martorilor oculari, Dzmitri a arătat nesupunere. Polițiștii au chemat o patrulă cu o mașină în ajutor. În mașină au mai urcat vreo cinci persoane.

Dzmitri a fost dus la secția de poliție. Acolo ori l-au interogat și l-au bătut, ori l-au lovit în cap. Și-a pierdut cunoștința la secția de poliție. Au turnat apă pe el în încercarea de a-l reanima.

L-au internat la Spitalul Regional Central în comă unde au încercat să-l reanimeze cu adrenalină și masaj cardiac, dar nu a mai putut fi salvat. L-au trimis la morgă, iar în dimineața zilei de 1 ianuarie 2022 i-au făcut o autopsie de urgență sub o falsă rezoluție a anchetatorului. Ni s-a permis să intrăm la morgă. A venit șeful secției de expertiză medico-legală și l-a sunat pe anchetator, ne-au arătat cadavrul, spun rudele. Era plin de vânătăi și hematoame vizibile pe încheieturi și genunchi și există o rană rotundă la cap.

Decesul clinic a fost înregistrat la internare, oficial după măsurile de resuscitare de către personalul Spitalului Central Districtual la ora 01.20 pe 1 ianuarie 2022.”

În prezent, polițiștii fac presiuni asupra mamei decedatului - conform rudelor, polițiștii urmează să efectueze o percheziție în apartamentul acesteia.

Anatol Vasilieu, prim-adjunctul șefului Direcției Afaceri Interne a Comitetului Executiv Regional Homel, a declarat că, în noaptea de Revelion, poliția a fost trecută într-un regim de înaltă securitate, dar „nu au fost situații de urgență, infracțiuni sau proteste”.

Judecând după informațiile de pe pagina VKontakte a lui Uskhopau, tânărul a lucrat între 2018-2019 la PU Rechitsagaz și avea o fiică de 5 ani.

Belarusul acuză fără dovezi un stat NATO că ar fi lansat un atac cu drone asupra capitalei Minsk
Belarusul acuză fără dovezi un stat NATO că ar fi lansat un atac cu drone asupra capitalei Minsk
Serviciile secrete belaruse au dejucat un presupus atac asupra capitalei Minsk cu drone care ar fi fost lansate din Lituania, a declarat joi, 25 aprilie, Ivan Tertel, șeful Comitetului pentru...
Lukașenko se teme de o lovitură de stat în Belarus. Cele trei scenarii descrise de dictatorul de la Minsk
Lukașenko se teme de o lovitură de stat în Belarus. Cele trei scenarii descrise de dictatorul de la Minsk
Președintele Belarusului, Aleksandr Lukashenko, a spus că opoziția din țară pregătește o lovitură de stat, plănuind să pună mâna pe districtul Kobryn, să anunțe un nou guvern și să...
#Belarus, #politie, #ucidere, #tinar , #stiri externe
Comentarii