Imaginile din satelit confirmă dezastrul de pe aerodromul belarus „Ziabrovka”. Rușii îl folosesc frecvent pentru a ataca Ucraina

Sambata, 13 August 2022, ora 15:46 56015 citiri
Imagini din satelit după exploziile de pe aerodromul Ziabrovka”/ FOTO: Maxar Technologies

În timpul exploziei, din 11 august, pe aerodromul militar din Belarus „Ziabrovka” din regiunea Gomel, se pare că un avion ar fi luat foc. Compania Maxar Technologies a publicat noi imagini din satelit de la locul evenimentelor.

Aerodromul militar din regiunea Gomel este folosit în mod activ de ruși ca bază militară proprie pentru a ataca teritoriul Ucrainei. Potrivit informațiilor, Rusia a plasat acolo sisteme de rachete S-300 și S-400 și muniție.

„Noi imagini din satelit, datate 12 august 2022, ale aerodromului Ziabrovka din sudul Republicii Belarus, arată urme de incendiu de la o explozie recentă pe pista principală, cu vegetație arsă, vizibilă în apropiere ” – spune Maxar Technologies.

Armata belarusă a dezminți joi, 11 august, informaţilei cu privire la explozii, în noaptea de miercuri spre joi, în apropierea unui aerodrom militar, în regiunea Gomel, în sud-estul Belarusului, în apropiere de frontiera cu Ucraina.

„La 10 august, aproape de ora 23.00, la o cursă de control, un vehicul a luat foc după ce i-a fost înlocuit motorul”, anunţă într-un comunicat Ministerul belarus al Apărării. ”Incendiul a fost stins rapid. Nimeni nu a fost rănit”, subliniază ministerul.

Un canal pe Telegramul belarus, specializat în monitorizarea Războiului rus din Ucraina, a anunţat anterior că „cel puţin opt explozii” au avut loc în apropierea aerodromului militar Ziabrovka, în regiunea Gomel.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News