Încă o retragere importantă de la Transylvania Open, turneul WTA de la Cluj

Joi, 06 Octombrie 2022, ora 20:29
5442 citiri
Încă o retragere importantă de la Transylvania Open, turneul WTA de la Cluj
Irina Begu nu va mai juca la Cluj FOTO facebook

După Emma Raducanu, care a anunțat, în această dimineață, că trebuie să se retragă, din cauza unei accidentări la încheietură, o altă jucătoare s-a retras din main draw-ul Transylvania Open.

Irina Begu s-a retras din main draw-ul Transylvania Open, turneul WTA 250 care începe în acest weekend la BT Arena în Cluj-Napoca.

Irina, numărul 33 în clasamentul mondial feminin al momentului, nu poate lua startul în turneu din motive medicale.

După un sezon excelent, cel mai bun al ei în termeni de victorii obținute din 2014 încoace, căuta la Cluj punctele care s-o readucă între primele 30 de jucătoare ale lumii.

În 2022, Irina a jucat semifinale la Sankt Petersburg, optimi de finală la Roland Garros și a câștigat două titluri, unul la București WTA 125K, iar celălalt la Palermo – WTA 250.

Irina a jucat la ediția inaugurală a Transylvania Open, când a fost învinsă în primul tur de o altă româncă, Irina Bara. În schimb, ea a reușit să ajungă în semifinale în proba de dublu, alături de Andreea Mitu.

Locul ei pe tabloul de simplu a fost luat de Harriet Dart.

De asemenea, alte modificări pe tablou sunt cele efectuate după retragerile anunțate de Sara Sorribes Tormo, Mayar Sherif și Alexandra Krunic. Locurile lor pe tabloul principal au fost luate de Xinyu Wang, Dalma Galfi și Varvara Gracheva.

Transylvania Open va avea loc în 8-16 octombrie în BT Arena, Cluj-Napoca. Tabloul de simplu are 32 de jucătoare, în frunte cu Barbora Krejcikova, campioana Roland-Garros 2021, numărul 23 mondial. Tabloul de dublu va porni la drum cu 16 perechi.

În joc vor fi puse 280 de puncte WTA și premii în valoare de 251.750 de dolari.

Primele meciuri de la BT-Arena sunt cele din calificări, programate sâmbătă și duminică.

Joacă mai bine ca niciodată, dar e obligată să se retragă din tenis la 30 de ani: ”O situație profund personală”
Joacă mai bine ca niciodată, dar e obligată să se retragă din tenis la 30 de ani: ”O situație profund personală”
Americanca Danielle Collins (30 de ani), locul 53 WTA, aflată la ultimul său sezon în circuitul mondial, s-a calificat miercuri în semifinalele turneului WTA 1000 de la Miami. În sferturi,...
Leo Messi a vorbit despre retragere: ”Asta îmi place, asta ştiu să fac”
Leo Messi a vorbit despre retragere: ”Asta îmi place, asta ştiu să fac”
La 24 iunie 2024, Lionel Messi va împlini 37 de ani. O vârstă care ridică inevitabil problema retragerii sportive pentru un jucător care a semnat primul său contract profesionist în 2004....
#begu, #Cluj, #meciuri, #retragere, #turneu Transylvania Open, #turneu , #stiri tenis