Pierdut contract Bechtel. Recompensa, cui il gaseste - una si mai mare, cui nu-l gaseste

Marti, 06 August 2013, ora 08:06
5004 citiri
Pierdut contract Bechtel. Recompensa, cui il gaseste - una si mai mare, cui nu-l gaseste
Foto: Arhiva

In timp ce telespectatorii asteptau cu sufletul la gura sa vada pe micul ecran ca Dan Sova se tine de cuvant si ne arata contractul Bechtel desecretizat, pe neasteptate, ministrului nu i-a mai convenit desecretizarea din motive probabil clasificate si a facut exact ce face orice patron de SRL, atunci cand nu-i convine sa-i arate actele inspectorului fiscal: l-a declarat pierdut.

Camera 58

Bineinteles, de pierderea contractului e vinovata Anca Boagiu, invinuita ca l-ar fi rapit din arhiva secreta a ministerului si l-ar fi dus intr-o directie necunoscuta.

Doamna Boagiu nu s-a lasat calcata pe batatura, fara sa-i dea lui Dan Sova un raspuns ca de la ministru la ministru: contractul este la "etajul doi, camera 58". Nu mai lipsea decat sa adauge: cheia e sub pres.

Probabil ca, din prudenta, a evitat un raspuns pe masura. Domnul Dan Sova i-ar fi replicat sigur ca fostul ministru PSD, cand a plecat, a luat si presul.

Incepe sa devina palpitant. Telenovela pare sa semene cu altele tot din lumea rapirilor, ca recenta sustragere a celor sapte tablouri din Olanda, aduse in Romania si facute disparute, pentru a da ocazia comentatorilor sa-si prezinte propriile ipoteze, supozitii, banuieli si scenarii.

Conform uneia din ele, tablourile au fost arse de mama hotului, conform alteia au fost ingropate intr-un cimitir, iar o a treia varianta, a carei reconstituire s-a dat chiar si la TV, sustine ca tablourle au fost asezate in hornul sobei, pe locul unde de obicei sunt pusi la afumat carnatii.

Arta de a rezilia ceea ce n-ai

Asta complica mult lucrurile. Oare ce s-o fi ales de contractul domnului Sova? Daca - de exemplu - a fost facut pastrama? Nici daca l-o fi ingropat doamna Boagiu la cimitir fara sa-i fi citit o molitfa nu e lucru bun, iar daca a fost pus cumva pe foc, atunci suntem pierduti, intrucat oricata bunavointa ai avea, nu poti desecretiza cenusa.

Contractul cu Bechtel desecretizat: Anca Boagiu ii cere lui Sova contractul semnat de Nastase

Cel mai paranormal dintre toate suna insa faptul ca acest contract, pe care nu-l gaseste domnul Sova, dupa ce l-a pierdut doamna Boagiu, inainte de a-l fi predat urmasului sau, cu minister cu tot, a fost intre timp reziliat.

Curat lovitura de teatru. Ramai perplex gandind cum poate rezilia cineva un contract pe care nu-l are. A reziliat cumva fotocopia? Il avea in baza de date si a facut rezilierea online? L-a reziliat pe Facebook? Sau se pot rezilia documente atat de importante pentru tara, in stilul cum pluseaza pokeristii smechereste, atunci cand folosesc expresia consacrata "pe neve", adica fara sa vada propria carte?

Logica domnului Nastase

Semne de intrebare sunt multe si aproape sigur ramaneam cu impresia ca nu poti desecretiza un contract declarat pierdut, daca nu intervenea domnul Nastase duminica seara, la un post din acelea care-si lauda non-stop audienta.

Dupa spusele sale, copiile contin obligatoriu textul contractului original, plus amendamentele introduse intre timp si puse separat, intre ghilimele, sau cu alte semne distinctive, pentru o buna identificare. Citind, oricine deduce usor cum a fost originalul, ce s-a modificat in el, ce s-a adaugat ulterior si - eventual - ce s-a anulat.

Deci, in opinia fostului presedinte al PSD, poti desecretiza textul si dupa copie, iar cititorul va deduce cu usurinta textul contractului initial pe care il lauda toata crema PSD, desi nimeni nu l-a mai citit demult, iar unii chiar deloc.

Dintre toate insa, cea mai neasteptata este declaratia domnului Dan Sova, care pretinde ca acest contact era atat de bun, incat poate fi considerat ca fiind principala realizare a Romaniei in ultimele decenii.

Ca sa vedeti, principala noastra realizare am reziliat-o netam-nesam, dupa ce o pierdusem, iar in faza actuala o cautam insistent, as zice cu speranta ca n-o va gasi nimeni, nici macar din greseala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#Bechtel contract pierdut, #Dan Sova contract Bechtel, #Bechtel contract desecretizat , #stiri Bechtel