Mii de clujeni raman cu pagube dupa Bechtel

Vineri, 26 August 2011, ora 10:12
1773 citiri
Mii de clujeni raman cu pagube dupa Bechtel
Foto: Ziua de Cluj

Clujenii care locuiesc in apropierea autostrazii Transilvania nu se bucura de plecarea companiei Bechtel din cauza ca nu stiu cine le va repara casele fisurate in urma lucrarilor de constructie.

"Cand au venit astia de la Bechtel pe drum, asa ne-au zis: ca ne ajuta daca crapa casele si ca ne fac drumul inapoi cum a fost", a declarat doamna Maria, localnica din Lita, a carui casa are crapaturi adanci in exterior, informeaza Ziua de Cluj.

Si nu este singura in aceasta situatie. Nu exista o casa aflata in apropierea autostrazii care sa nu fie afectata. Nici starea drumurilor nu este buna, din cauza camioanelor care au transportat materiale.

Localnicii au fost sfatuiti sa cheme specialisti pentru expertize si sa dea apoi in judecata compania care a realizat tronsonul de autostrada, insa acestia sa tem sa faca asta.

"Noi, persoane fizice, ce sanse am avea oare sa dam in judecata o companie asa mare cum este Bechtel? Nici financiar nu cred ca ne-am permite. Toate acestea au fost, au trecut, Bechtel-ul s-a terminat. Daca mergi la primarie sa reclami starea drumului, ei spun ca e drum judetean si de acolo aflam ca nu sunt bani", a declarat un localnic.

Dintre drumurile afectate de camioane, cele judetene au fost incluse in Planul National de Dezvoltare Infrastructura, prin Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului

"Asfaltam opt kilometri pe banii nostri, drumuri comunale. Noi ce stim, de pilda, e ca Bechtel a folosit si drumul spre Valisoara, la iesire din Vlaha, in stanga, inainte de podul de sub autostrada. Acel drum Bechtel urmeaza sa il asfalteze, a pregatit totul", a precizat reprezentantul municipalitatii Cluj.

Autoritatile judetene au intervenit deja la repararea unei parti din drumul afectat, prin plombarea gropilor din carosabil.

"Urmeaza sa demaram in scurt timp lucrarile pentru asfaltarea a 317 km de drum, cu cinci ani garantie, portiune ce include mare parte din cel afectat de Bechtel. Bechtel a semnat in 2006 un protocol pentru drumuri, apoi a refuzat sa il innoiasca. In 2010 au primit amenda pentru felul in care circulau cu camioanele pe drumurile noastre, iar acum au plecat fara sa mai remedieze ceva", a mentionat Mircea Avram, directorul Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public si Privat a judetului Cluj.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#case drumuri afectate Bechtel, #afectate constructie autostrada Transilvania , #autostrada Transilvania