Contractul Bechtel, disparut: Boagiu, plangere penala impotriva lui Sova (Video)

Miercuri, 07 August 2013, ora 14:34
4810 citiri
Contractul Bechtel, disparut: Boagiu, plangere penala impotriva lui Sova (Video)

Fostul ministru al Transporturilor, Anca Boagiu, a depus miercuri o plangere penala impotriva ministrului Dan Sova.

Democrat-liberala il acuza pe ministrul Sova de faptul ca ascunde contractul original Bechtel semnat de Adrian Nastase in anul 2003, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Boagiu il transmite lui Sova locul exact in care se afla contractul cu Bechtel: Pur si simplu incompetent

"Am depus astazi plangere penala cu nr. inregistrare 11.258 la Parchetul General, impotriva lui Dan Sova, pentru actiunea suspecta a ministrului reclamat de ascundere a contractului original Bechtel semnat in anul 2003 de Guvernul Adrian Nastase.

Il acuz public pe Dan Sova de faptul ca ascunde contractul original Bechtel semnat de Adrian Nastase in anul 2003, unul dintre cele mai costisitoare contracte asumate vreodata de un Guvern al Romaniei. Intentia lui Dan Sova este evidenta: vrea sa-l apere pe fostul sau sef de partid. Altfel, imi pun intrebarea: cui, din PSD, ii este frica de contractul parafat de un alt Guvern PSD?", arata sursa citata.

Pentru a-i ajuta pe Dan Sova si pe ministrii USL "sa-si depaseasca stadiul, demonstrat public, de cei mai incapabili si neperformanti guvernanti ai Romaniei,

apelez la institutiile acreditate ale statului sa le dea o mana de ajutor in desecretizarea completa a contractului Bechtel", acuza Boagiu.

Dan Sova: Contractul original semnat cu Bechtel este de negasit

Intelegerile contractuale dintre parti, respectiv dintre Guvern si Bechtel International Inc. au incetat, subliniaza fostul ministru PDL.

"Ca atare, ii amintesc lui Dan Sova ca are obligatia sa faca public tot contractul, inclusiv contractele si comisioanele firmelor de avocati implicate in aceasta afacere, in frunte cu firma sa si a mamei sale", atrage atentia Boagiu.

Potrivit acesteia, "guvernarea USL este caracterizata de ruinarea economiei nationale, de minciuna, manipulare si de o politica agresiva de lipsa de transparenta".

"Ca atare, am depus plangere penala la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru efectuarea de cercetari in legatura cu posibila savarsire de infractiuni la regimul protectiei informatiilor clasificate, respectiv in legatura cu disparitia unui document astfel clasificat - Contractul avand ca obiect 'Proiectarea, realizarea si finalizarea lucrarilor de constructie si cu remedierea oricaror defecte' aferente autostrazii Brasov - Cluj - Bors, incheiat, in data de 19.12.2003, intre CNADNR si Bechtel International Inc", incheie Boagiu.

Sova reactioneaza: Am cautat contractul... la DNA

Ministrul Marilor Proiecte, Dan Sova, a reactionat, miercuri, dupa ce Anca Boagiu a anuntat ca a depus o plangere penala la adresa sa.

Sova s-a aratat amuzat de situatie, mentionand ca "si eu vreau sa aflu unde a disparut acest contract" si precizand ca, in urma cu o saptamana, l-a cautat inclusiv la Directia Nationala Anticoruptie.

"Cautarea cu mijloacele pe care le are MT se restrange la formularea unor adrese la diferite orgniasme - CNADNR, SGG.

In urma cu o saptamana, am facut o adresa la DNA, sa vedem daca se afla la dansii contractul, ca au fost niste ridicari de documente.... Deci am intrebat si la DNA, sa vedem daca e acolo", a spus Sova, intr-o interventie la Realitatea Tv.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Hackerii din gruparea Sandworm, legată de spionajul rus, sunt pe cale să devină o amenințare la nivel mondial
Hackerii din gruparea Sandworm, legată de spionajul rus, sunt pe cale să devină o amenințare la nivel mondial
O filială a gigantului american Google, Mandiant, avertizează joi, 18 aprilie, într-un raport, cu privire la activităţi ale unei grupări de hackeri cu legături cu spionajul rus, Sandworm,...
Google a introdus o nouă tehnologie de comprimare a imaginilor: JPEGli
Google a introdus o nouă tehnologie de comprimare a imaginilor: JPEGli
Google a introdus o nouă tehnologie de comprimare pentru imagini, denumită JPEGli, care promite să revoluționeze modul în care fotografiile sunt afișate și gestionate pe internet....
#Boagiu Sova Bechtel, #contract Bechtel pierdut , #stiri Bechtel
Comentarii
Poza Giurgiu
Giurgiu
rank 4
Poza curat-murdar
curat-murdar
rank 5
Daca contractul Bechtel nu e de gasit, Sova tre' s-o dea in judecata