Boagiu il transmite lui Sova locul exact in care se afla contractul cu Bechtel: Pur si simplu incompetent

Joi, 01 August 2013, ora 17:02
4641 citiri
Boagiu il transmite lui Sova locul exact in care se afla contractul cu Bechtel: Pur si simplu incompetent
Foto: Arhiva

Fostul ministru al Transporturilor, Anca Boagiu, i-a transmis actualului ministru al Marilor Proiecte, Dan Sova, care a declarat miercuri seara ca nu se stie unde este originalul contractului semnat cu Bechtel, locatia exacta a documentului.

"In situatia in care Dan Sova este pur si simplu incompetent, am sa-l ajut sa gaseasca contractul pe care il da pierdut. Conform legii, contractul original se gaseste la Serviciul Probleme Speciale, etaj 2, camera 58. Adevarata intentie a lui Dan Sova este de a ascunde contractul initial pentru a-l proteja pe Adrian Nastase, dar si pentru a-si proteja afacerile si familia", anunta Anca Boagiu, intr-un comunicat remis Ziare.com.

In acelasi comunicat, fostul ministru ii cere lui Dan Sova sa plece din Guvern "pe usa din dos, pentru ca demisia ar fi prea nobila pentru el".

Anca Boagiu ii mai transmite ministrului Marilor Proiecte ca are obligatia, "cel putin morala, sa spuna cati bani au incasat pe contractele de avocatura cu Bechtel si CNADNR si sa ne spuna si cat de 'cinstit' au negociat el si familia lui, in calitate de avocati, pentru statul roman. Acest 'criminal al marii infrastructuri romanesti' trebuie sa plece cat mai repede din Guvern, pe usa din dos, pentru ca demisia ar fi prea nobila pentru el".

Sova a explicat, miercuri seara, de ce contractul cu Bechtel nu a fost desecretizat pana acum. Demnitarul a dezvaluit ca documentul original, semnat in 2003, nu poate fi gasit, dar prevederile sale vor fi publicate imediat ce se va da de urma contractului.

Dan Sova: Contractul original semnat cu Bechtel este de negasit

"Nu am reusit la Ministerul Transporturilor sa se gaseasca varianta originala a contractului semnat. Exista copii, dar avem nevoie de documentul original pentru desecretizare.

Contractul desecretizat publicat in 2006 e cel original din 2003, dar updatat cu actele aditionale din 2005. Nu s-a gasit varianta originala din 2003. Anexele au aparut dupa 2005. Contractul a fost desecretizat in 2006", a sustinut Dan Sova la Digi24.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#Boagiu Sova contract Bechtel, #Sova contract original Bechtel , #stiri Bechtel