Tatarusanu, tapul ispasitor care spala imaginea lui Gigi Becali

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Sambata, 25 Februarie 2012, ora 08:38
2874 citiri
Tatarusanu, tapul ispasitor care spala imaginea lui Gigi Becali

Eliminarea Stelei din Europa League, in urma unei duble manse cu Twente Enschede in care "ros-albastrii" n-au aratat nimic si au amenintat poarta adversa de fix doua ori, Gigi Becali s-a dat din nou in spectacol. Marele specialist a provocat din nimic un scandal in sanul echipei, astfel ca nimeni nu mai vorbeste despre prostia, intr-ale fotbalului, finantatorului Stelei.

Ciprian Tatarusanu a fost scos tap ispasitor. Am aflat ca din cauza gafelor portarului, desi in meciul tur numai ochiul "antrenat" al primului deszapezitor al tarii putea sa vada o greseala, Steaua a fost eliminata de Twente si a ratat, binenteles, sansa de a juca in finala Europa League de la Bucuresti.

Asadar, iata ca finantatorul echipei "ros-albastre" reinventeaza tot ce stiam despre fotbal. Vinovat este portarul, a vazut o tara intreaga doar cum a alunecat pe gazonul din Enschede si a ratat o pasa trimisa catre el, ceea ce a dus la golul olandezilor.

Nu faptul ca primul miliardar al tarii nu a fost in stare sa asigure echipei sale un teren decent de antrenament, lasand-o sa se pregateasca pe sintetice sau pe zapada a dus la ratarea calificarii. Nu presiunea tembela pusa pe jucatori, care auzeau in fiecare zi ca ii vor spulbera pe olandezi, desi nu exista nici macar un argument logic, a contat in ecuatia calificarii. Nu faptul ca Steaua a fost inferioara, ca joc, din toate punctele de vedere celor de la Twente a contat. Nu faptul ca atacantii bucurestenilor s-au apropiat sporadnic de poarta adversa, amenintand-o mult mai rar, a contat. Nu faptul ca Steaua are un antrenor care se viseaza mai bun ca Jose Mourinho si nu ezita sa-i acuze in public pe jucatori a condus la acest rezultat.

Nu. Toate argumentele de mai sus palesc in fata logicii de fie a lui Gigi Becali. Mai mult, finantatorul Stelei a recunoscut ca nici macar gafa lui Tatarusanu nu a fost atat de importanta pentru ca se mai intampla si astfel de lucruri.

Ce l-a enervat a fost faptul ca Tatarusanu a avut nesimtirea de a se ridica de la statutul de sclav care nu are dreptul la pareri personale, ajungand pana la a-i reprosa "deszapezitorului Vrancei" ca i-a burdusit conturile cu cateva milioane bune de euro cu evolutiile sale.

Pai ba, vagabondule, nu stii ca penaltiurile le apara Dumnezeu, nu portarii? - Gigi Becali

Asa am aflat ca loviturile de la 11 metri nu le apara portarii, nu le rateaza cei care executa, ci le decide Dumnezeu! Iar daca vrei sa ai bafta iti trebuie un Emeghara care sa se roage la mijlocul terenului.

Cu alte cuvinte, Dumnezeu este cel care a calificat Steaua in grupele competiilor europene din 2003, cand Becali a preluat echipa, pompand in conturile lui, via UEFA, milioane si milioane de euro, insa jucatorii sunt cei care au rateaza finale de Cupa UEFA sau, mai nou, prezenta in optimile de finala ale Europa League. Deci Dumnezeu iti da, dar nu-ti baga si-n traista. Eventual iti umple doar conturile.

Scandalul de la Steaua este unul artificial. Fara a marsa prea mult pe teoria conspiratiei, insa fara a o putea ignora complet, trebuie sa admit ca aceasta disputa ii cade excelent lui Becali. Latifundiarul se afla pe un plus de imagine cu destul de putin timp ramas pana la alegerile locale, mai ales dupa actiunea din judetul Vrancea, cand a deszapezit mai multe drumuri cu o armata de jurnalisti pe urmele lui.

O calificare in dauna celor de la Twente ar fi insemnat pentru Becali un alt vector de imagine important, motiv pentru care el a marsat pe acest scenariu saptamani intregi. Cum echipa lui a dat o replica jenanta, comparativ cu asteptarile, europarlamentarul trebuia sa distraga cumva atentia de la acest lucru, asa ca a inventat un "mega-scandal" din care iese destul de ok.

In final, Tatarusanu nu va pleca de la Steaua. Nu va fi dat afara, nu va fi vandut, nu va fi schimbat cu un alt goalkeeper. In cel mai rau caz pentru el, va fi rezerva lui Stanca un numar de meciuri dupa care isi va relua locul intre buturi, asteptand transferul in strainatate, departe de "specialistul" Gigi.

Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a anunţat vineri, 29 martie, că împreună cu echipa de la instituţia pe care o conduce, pregăteşte un proiect legislativ care va...
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, a declarat vineri, 29 martie, despre viziunea sa cu privire la Bucureşti, că trebuie să ajungi să te simţi...
#tatarusanu tap ispasitor, #tatarusanu gigi becali, #tatarusanu dat afara steaua, #scandal steaua tatarusanu becali , #Steaua
Comentarii
Poza Neutron
Neutron
rank 5
Steaua nu a dat nici un gol !
Poza ALTERNANTZA
ALTERNANTZA
rank 4
Din pacate pentru el, dl. Bekali are o imagine atat de bine...