Talpan lanseaza acuzatii grave: "De ce dosarul se afla in beci?"

Joi, 28 Februarie 2019, ora 19:07
8695 citiri
Talpan lanseaza acuzatii grave: "De ce dosarul se afla in beci?"
Foto: Ziare.com

Florin Talpan, juristul clubului Steaua, lanseaza acuzatii grave la adresa magistratilor care instrumenteaza dosarele in care "ros-albastrii" s razboiesc cu FCSB-ul lui Gigi Becali.

Colonelul de justitie a luat pozitie publica si acuza instanta de la Tribunalul Bucuresti ca tine un dosar "in beci" in incercarea de a tergiversa cauza.

Concret, Talpan spune ca a contestat o decizie a instantei in data de 20 decembrie 2018, insa judecarea recursului depus de el este amanata fara justificare si fara explicatii.

"Judecarea recursului impotriva incheierii de sedinta se face cu precadere. Acest lucru nu s-a intamplat! Ceea ce instanta de fond Sectia a III-a civila a Tribunalului Bucuresti a hotarat este inadmisibil. Este inadmisibil deoarece, desi judecatoarea luase la cunostinta ca decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie este definitiva, ca prin ea a fost stabilita o culpa, o fapta savarsita cu vinovatie si care a adus prejudicii, a hotarat sa suspende judecarea dosarului pana la solutionarea unor cauze care nu au nici cea mai mica legatura cu speta de fata, una dintre ele neexistand pe portal... Noi doar facand supozitii ca ar fi, de fapt, dosarul cu nr. 11509/3/2017.

Insa, ceea ce nu stiti este faptul ca, desi am depus recursul in data de 20 decembrie 2018, impotriva incheierii de sedinta din data de 19 decembrie 2018, prin care se suspenda judecarea cauzei, nici pana la ora actuala acest recurs nu a plecat catre Curtea de Apel Bucuresti pentru a fi judecat. De ce nu a plecat dosarul? Asta doresc si eu sa stiu si solicit pe aceasta cale purtatorului de cuvant al Tribunalului Bucuresti sa raspunda printr-un comunicat public de ce dosarul se afla la beci. A fost necesar sa dau telefoane, sa ma deplasez la Tribunal de cateva ori, ca sa mi se spuna in final ca, de fapt, acest dosar (care trebuia deja judecat la Curtea de Apel Bucuresti), sta inchis in beciul Tribunalului Bucuresti, prin 'bunavointa' unor persoane (ar trebui ca reprezentantii Tribunalului Bucuresti sa precizeze care sunt acelea).

Este inadmisbil si este de neconceput ca in Romania anului 2019 sa se intample astfel de fapte. In sprijinul cui sunt aceste fapte? Cine si pentru ce retine la beci dosarul, pentru a se tergiversa judecarea acestuia? Deja au trecut multe termene si nu s-a ajuns nici la judecarea probatoriului in acest dosar. Pentru ce s-a suspendat acest dosar? In folosul cui? Atat timp cat este o cerere accesorie unei hotarari definitive, de ce s-a suspendat? Si daca s-a suspendat si am inaintat recurs impotriva incheierii de suspendare, de ce dosarul sta la beci de doua luni de zile? Redactarea incheierii de sedinta se face in termen de 5 zile. Au trecut doua luni si dosarul inca nu a ajuns la Curtea de Apel?

Aceasta nu este nici justitie si nici dreptate! Ca un dosar sa stea inchis la beci fara logica. Solicitam raspuns Tribunalului Bucuresti! Vorbim aici de banii statului, de banii contribuabililor si nu putem sa ne batem joc de ei doar pentru ca asa vor unii!", se arata intr-un comunicat transmis de Talpan, potrivit ProSport.

Juristul Stelei acuza ca si in alt dosar, cel pentru palmares, i s-a pus pumnul in gura si nu a fost lasat sa vorbeasca in instanta.

"In legatura cu dosarul 48951/3/2017, avand ca obiect constatarea palmaresului Stelei, la solicitarea dumneavoastra pot sa va precizez ca, inca de la inceputul judecatii, in prezenta cauza nu au fost respectate dispozitiile art. 6 paragraf 1 din Conventia Europeana a Drepturilor Omului, art.16 alin. 3 si art. 1 alin. 3 din Constitutia Romaniei si art. 10 din Legea 304/2004, potrivit carora partile au dreptul la un proces echitabil, la solutionarea cauzei de catre o instanta impartiala si independenta.

In momentul in care chiar mi s-a pus 'pumnul in gura' si nu am mai fost lasat sa vorbesc, mi-am dat seama ca este vorba de o aparenta stare de impartialitate a judecatoarei. Ca urmare a acestui fapt, am recuzat-o."

Talpan mai spune ca judecatoarea care analizeaza acest dosar intarzie judecarea lui si depune eforturi pentru a-i ajuta pe cei de la FCSB.

Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Curtea de Conturi a constat la ultimul audit, finalizat la începtutul lunii martie 2024, la Sectorul 5, pentru anul 2022, că instituția condusă de Popescu Piedone a divizat contracte de...
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
#Talpan proces Steaua FCSB, #Talpan acuzatii proces FCSB , #Steaua