Sfantul Becali, doborat de balaurul numit Justitie (Opinii)

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Miercuri, 13 Februarie 2013, ora 08:07
4753 citiri
Sfantul Becali, doborat de balaurul numit Justitie (Opinii)

Gigi Becali, finantator de club de fotbal, fost europarlamentar si actual deputat in Parlamentul Romaniei, binefacator al romanilor loviti de furia apelor revarsate sau a omatului cazut neincetat, primitor-sef de colindatori si omul cu cea mai mare expunere din tara noastra, a fost condamnat, definitiv, la trei ani de inchisoare. Cu suspendare.

Imediat ce ecranele televizoarelor s-au ingalbenit de breaking news, anuntand sentinta Inaltei Curti de Casatie si Justitie, un cor de bocitoare a aparut pe aceleasi ecrane, jelind nedreptatea care i s-a facut "sfantului din Pipera" si condamnand la randul lor balaurul numit Justitie pentru neobrazarea de a-l pune la locul lui pe cel mai cel dintre romani si aromani.

Deloc curios, marea majoritate a corului bocitoarelor era format din oameni care l-au ridicat la rangul de martir al neamului pe Adrian Nastase dupa ce fostul premier a infundat puscaria.

Faptul ca deputalul fost liberal are o mare masa de admiratori care l-ar sustine si daca l-ar vedea cu ochii lor comitand o infractiune nu este o surpriza. Ceea ce surprinde este faptul ca oamenii care-l plang pe la televizor, desi finantatorul Stelei este bine mersi in Dubai, la soare, au studii juridice, unii fiind avocati de mare succes.

Si avand aceste vaste cunostinte in spate, nici macar unul dintre ei nu a putut explica din punct de vedere legal, cursiv si coerent, care a fost abuzul din cazul Gigi Becali.

Un avocat de-al latifundiarului a sustinut ca, daca s-ar face un sondaj, 75% dintre romani ar fi de acord cu achitarea clientului sau, deci, evident, judecatorii de la Inalta Curte au comis un abuz. Alti avocati de mare succes au recurs la comparatii tembele intre lipsire de libertate si legitima aparare sau, si mai grav, omor prin imprudenta, aducand in discutie condamnarea din cazul Huidu.

Concret, Gigi Becali a facut urmatoarele, dupa cum singur-singurel a marturisit. Astfel: el se afla intr-un local din Pipera cand a constatat ca autoturismul proprietate personala i-a fost furat. Milos din fire, a vrut sa ii lase pe hoti sa scape, numai ca oamenii din jurul lui l-au convins sa actioneze pentru ca exista pericolul ca infractorii sa mai dea lovituri in zona.

Cand am iesit, afara nu e masina. Intru la loc in bar, rad. Nu era o problema pentru mine o masina de 100 de mii de dolari. Baietii din bar: ca daca nu gasim masina or sa vina hotii sa mai fure.

Asa ca europarlamentarul si-a trimis bodyguarzii sa-i gaseasca pe hoti si sa-i aduca in localul din Pipera. Nu s-a dus la Politie, nu si-a trimis angajatii sa-i gaseasca pe hoti si sa-i dea pe mana autoritatilor. Nu. Hotii trebuiau sa ajunga in barul din fata caruia furasera autoturismul.

Le-am zis baietilor: "Luati sapte mii de aici si aduceti masina."

Baietii se urca intr-un autoturism de teren, iau urma hotilor, gonesc periculos prin Bucuresti, opresc masina furata intr-o intersectie, intrand pur si simplu in ea, ii alearga pe respectivii hoti prin Capitala, pe unul il impusca in picior cu un pistol cu gloante de cauciuc, pe altul il altoiesc bine, ii indeasa in fine pe toti in portbagaj si pleaca spre Pipera, acolo unde astepta omul care comandase actiunea.

In local infractorii sunt tinuti mai multe ore, li se face putina morala, li se serveste un pahar cu tarie, li se vorbeste despre una-alta si toti sunt buni amici.

Acum, aparatorii lui Gigi Becali sustin ca el a actionat in legitima aparare. Totusi, in Codul Penal legitima aparare are alta definitie decat trimiterea bodyguarzilor dupa presupusi infractori, impuscarea, rapirea si ulterior sechestrarea lor.

Daca deputatul i-ar fi prins pe cei trei in propria casa, incalcandu-i proprietatea, atunci puteam vorbi despre legitima aparare. Daca i-ar fi prins in masina chiar, era alta discutie.

Dar Gigi Becali, membru in Comisia Juridica a Camerei Deputatilor, a constatat o infractiune - furtul masinii - si, in loc sa alerteze macar autoritatile, a premeditat o alta infractiune, ordonand unor angajati de-ai lui sa sechestreze trei persoane, latifundiarul nefiind organ de cercetare penala pentru a determina fara echivoc ca respectivii au comis furtul.

Acestea sunt faptele. Becali si admiratorii sai acuza o condamnare politica, sustinand, implicit, ca este foarte normal ca un cetatean sa isi faca dreptate de unul singur.

Dar ce s-ar fi intamplat daca bodyguarzii parlamentarului opreau o alta masina in trafic? Daca cei trei indivizi bagati in portbagaj si sechestrati cateva ore erau oameni obisnuiti, loviti in trafic si "saltati" de patru malaci? Ce s-ar fi intamplat daca glontul de cauciuc cu care unul dintre hoti a fost impuscat lovea un trecator? Ce se intampla daca in accidentul provocat de bodyguarzi era implicata si o alta masina care trecea intamplator prin zona?

Sunt intrebari la care Gigi Becali nu vrea sa raspunda. El e multumit ca a scapat de puscarie si ca poate poza in victima politica. Avand in vedere care este sistemul de valori al romanilor nu ar fi exclus ca, anul viitor, el sa candideze la alegerile prezidentiale. Si chiar sa castige pentru ca, nu-i asa, Becali este un om bun. Un adevarat sfant de Pipera.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Becali condamnat inchisoare, #Becali sechestrare hoti , #stiri Gigi Becali