Satana care il prigoneste pe Becali

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Miercuri, 18 Aprilie 2012, ora 14:45
3259 citiri
Satana care il prigoneste pe Becali
Foto: adevarul.ro

In a treia zi de Paste, Gigi Becali a inviat. Dupa ce a aflat ca a fost achitat de ICCJ in dosarul "Valiza", patronul Stelei s-a luat la tranta cu Satana. Si cu slujbasii sai incornorati din Justitie.

Cateva cruci, un multumesc lui Dumnezeu ca nu a lasat tarisoara in ghearele Diavolului, si poza de razboinic al lui Iisus e gata.

In ce film isi imagineaza Gigi Becali ca joaca? In rarele momente de singuratate, in rarisimele dialoguri pe care Gigi le poarta cu Becali, oare ce si-o fi gandind fostul oier despre actualul europarlamentar, patron de fotbal si presedinte de partid? Chiar s-o vedea omul asta trimisul Domnului pe Pamant sa-l infrunte pe Satana? Crede el vreo clipa sincer ca e prigonit tocmai pentru ca e insetat de dreptate?

A vorbi despre Gigi Becali in cheia moralitatii mi se pare o blasfemie suprarealista. E ca si cum ai spune despre Einstein ca s-a ocupat cu magia. Ceea ce, poate peste cateva mii de ani, va fi adevarat din perspectiva stra-stra-stranepotilor nostri. Si, totusi. Cum poate ajunge un om atat de smintit si rupt de realitate incat sa intoarca pe dos nu doar morala insasi, ci valorile unei societati intregi? Poate si pentru ca insasi societatea e destructurata si confuzata pana dincolo de orice limita.

"Fericiti cei flamanzi si insetati dupa dreptate, caci ei vor fi saturati! Fericiti cei prigoniti pentru dreptate, caci a lor este Imparatia Cerurilor!" - canta Becali in palatul sau in fata televiziunilor, marti, 17 aprilie 2012, la doar cateva ore dupa ce rupsese si sarise cu picioarele pe o notificare a Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (evident, pentru una dintre miile de jigniri si discriminari pe care Becali le sloboada la fiecare deschidere de gura).

Ce poate fi mai absurd de atat? Ce poate fi mai delirant decat un om care isi palmuieste cu fiecare cuvant semenii, alegandu-i ca tinta doar pe cei mai slabi, si injura ca un posedat pe oricine indrazneste sa-i arunce o intrebare mai delicata?

Insetat si flamand de dreptate, prigonit de Satana, Becali isi continua numarul de circ, extravagant de imoral, alungand o jurnalista doar pentru ca a indraznit sa-l intrebe daca e speriat la gandul ca ar putea fi condamnat la patru ani de inchisoare in cazul "Valiza": "Tu sa nu mai vii aici, sa nu te mai prind pe aici, ca esti prea proasta!".

Dupa o astfel de zi cu Gigi Becali, pana si intentia de a-i contextualiza discursul sau faptele intr-o oarecare etica devine imorala in sine. Pentru ca o prapastie inghite chiar si bunele intentii ale lui Becali, vorbele sale delirante si celelalte fapte care sterg si cel mai nobil gest facut vreodata de fostul oier grandoman.

Pe fond, despre Gigi nu se poate discuta serios, pentru ca el in sine este o gluma proasta a istoriei. O gluma care este insa urmarita, urmata si idolatrizata de inspaimantator de multi indivizi.

Un caz care, paradoxal, desi are dreptate in justitie si are toate motivele sa se considere prigonit de niste procurori incompetenti, pur si simplu nu ar fi trebuit sa existe niciodata la astfel de dimensiuni intr-o tara normala. Pentru ca el sfideaza nu doar bunul simt, religia si morala in sine, ci orice lucru pe care il atinge si care nu i se supune.

"Fericiti cei saraci cu duhul, caci a lor este imparatia cerurilor!". O pilda la care Gigi Becali ar trebui sa mediteze. Este atat de aproape de ea si totusi atat de departe. Din nefericire, ea priveste si intreaga noastra societate becalizata intr-o mai mica sau mai mare masura. Si ea este incredibil de aproape si infinit de departe de vorbele de duh ale lui Iisus.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Gigi Becali scapa inchisoare, #Becali achitat dosar Valiza, #Becali Steaua Ministerul Apararii, #Becali Hristos Satana Dumnezeu , #europarlamentar