Revista presei: Gigi Becali baga PDL in ceata

Luni, 26 Septembrie 2011, ora 08:26
2951 citiri
Revista presei: Gigi Becali baga PDL in ceata
Foto: Romania Libera

Subiectele politice tin, la inceput de saptamana, prima pagina a cotidienelor centrale. Liderul PNG, Gigi Becali, s-a aratat entuziasmat sa puna umarul la crearea Miscarii Populare, declaratie care a starnit polemici in interiorul PDL.

Si discursul de la Iasi al premierului Emil Boc este dezbatut, luni, de presa centrala. Seful Executivului nu a pierdut ocazia sa atace USL-ul, pe care l-a etichetat drept "o gogoasa care se dezumfla in fiecare zi". La Calarasi pe de alta parte, seful PDL a confirmat, intentionat sau nu, speculatiile privind remanierea anumitor ministri.

Liderul PNG, Gigi Becali, a sustinut ca "sunt primul care intra in Miscarea Populara a lui Basescu", titreaza Romania Libera. Daca afirmatia liderului PNG a starnit amuzamentul unor membri ai PDL, alti democrat-liberali au lasat deschisa usa negocierilor. Subiectul este dezbatut pe larg de Adevarul, care apreciaza ca "Gigi Becali baga PDL in ceata".

Jurnalistii de la Puterea preciaza ca "Miscarea Populara este neinteleasa de PDL", punctand ca marca inregistrata de Ioana Basescu ar putea ramane nefolosita.

Pe de alta parte, seful Guvernului, Emil Boc, a vorbit despre o alta alianta - Uniunea Social Liberala, pe care o eticheteaza drept "O constructie subreda, incapabila sa guverneze tara", scrie Jurnalul National.

Tot declaratiile premierului tin prima pagina si a cotidianului Evenimentul Zilei. De aceasta data, seful Executivului l-a admonestat public pe ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, caruia i-a cerut "Mai putine povesti si mai multa munca".

Romania Libera: Gigi Becali: Sunt primul care intra in Miscarea Populara a lui Basescu

Europarlamentarul Gigi Becali a anuntat ca va fi primul care va colabora cu PDL, in ipoteza in care i se va propune sa se alature Miscarii Populare.

"Eu sunt primul. Sunt primul care colaborez cu PDL. Pe domnul Vadim, camaradul meu, cat de curand o sa incerc sa il atrag in aceasta Miscare Populara", a declarat liderul PNG, citat de Romania Libera.

"Eu sunt multumit daca ma primesc in casa lor. Pe urma vom vedea", a continuat Becali.

Pe de alta parte, patronul Stelei a tinut sa precizeze si ca presedintele Traian Basescu i-a cerut sa renunte la rivalitatea cu seful PRM, Vadim Tudor.

Adevarul: Gigi Becali baga PDL in ceata

Declaratiile facute de Gigi Becali nu au ramas fara ecou in interiorul PDL. Daca pe unii i-au amuzat afirmatiile acestuia, alti democrat-liberali nu au exclus o viitoare colaborare.

"Am ras homeric cand am auzit in presa despre aceasta posibila colaborare. Este de neimaginat un dialog cu Becali, Vadim sau Diaconescu! Sa ne temperam! PDL a platit electoral prea scump pentru reformele adoptate pentru ca acum sa se asocieze cu cei trei", a comentat purtatorul de cuvant al PDL, Sever Voinescu.

Cristian Preda a apreciat ca Becali si Vadim ar fi "niste neafiliati, pe care nimeni nu-i baga in seama, niste personalitati de telenovele politice, cu care PDL nu are ce discuta", relateaza Adevarul.

Pe de alta parte, pedelistul Sorin Frunzaverde nu a exclus dialogul cu Becali si Vadim, desi a sustinut ca nu au existat inca discutii cu acestia.

Puterea: Miscarea Populara, neinteleasa de PDL

Deschis la negocieri s-a aratat si prim-vicepresedintele PDL Gheorghe Flutur, insistand ca "in politica nu trebuie sa excluzi niciodata dialogul". "Deocamdata insa, nu discutam despre asta", a adaugat Gheorghe Flutur.

Alaturi de Sorin Frunzaverde, acesta a vorbit insa despre o alianta de dreapta, caz in care primarii de stanga ai UNPR, singurii atractivi electoral, nu si-ar mai gasi locul, scrie Puterea.

Ideile se bat cap in cap cu cele ale unor lideri ca Radu Berceanu, care ar vedea o alinata ca o "formula de coagulare" in scop electoral, dupa modelul USL.

Jurnalul National: Emil Boc: USL este o constructie subreda, incapabila sa guverneze tara

Pe de alta parte insa, premierul Emil Boc a atacat USL-ul, apreciind ca este o constructie subreda, facuta de Ponta si Antonescu, care s-a infiintat in 24 ianuarie la Iasi si care tot la Iasi, in 15 septembrie, "a marcat decesul".

In discursul sustinut in fata delegatilor PDL, Emil Boc a declarat ca USL este o "constructie subreda, incapabila sa guverneze tara" si "o gogoasa care se dezumfla in fiecare zi", adaugand ca "alianta socialista vrea sa continue practicile vechiului sistem comunist".

Seful Executivului a mai spus ca daca Ponta si Antonescu ar merge la un summit european si ar vorbi in termeni populisti, asa cum vorbesc in tara, nu i-ar asculta nimeni, relateaza Jurnalul National.

Evenimentul Zilei: Boc catre Tabara: "Mai putine povesti si mai multa munca"

Premierul l-a admonestat si pe ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara. Voit sau nu, Emil Boc a dat astfel apa la moara informatiilor legate de remanierea unor ministri.

"Domnule ministru, mai pragmatic, mai putine povesti si mai multa munca", i-a spus premierul lui Valeriu Tabara, conform Evenimentul Zilei.

Valeriu Tabara se afla pe lista celor cinci ministri remaniabili. Surse din cadrul coalitiei au speculat ideea inlocuirii lui cu Adrian Radulescu, fost secretar de stat la Agricultura si ales recent senator de Neamt.

D.R.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Gigi Becali colaborare PDL, #Beali Vadim Miscarea Populara, #lista ministri remaniabili , #PNG