Pronuntarea in dosarul Becali - MApN, amanata pentru 24 mai

Joi, 17 Mai 2012, ora 12:14
1888 citiri
Pronuntarea in dosarul Becali - MApN, amanata pentru 24 mai
Foto: Arhiva

Pronuntarea deciziei in dosarul schimburilor de terenuri cu MApN in care este inculpat si europarlamentarul Gigi Becali, a fost amanata pentru data de 24 mai, au hotarat, joi, judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ).

La sfarsitul lunii aprilie, procurorii DNA au cerut pedepse cu inchisoarea pentru toti inculpatii din dosarul schimburilor de terenuluri cu MApN, in care sunt implicati, printre altii, europarlamentarul George Becali si fostul ministru al Apararii, Victor Babiuc.

Procurorii DNA au mai cerut obligarea lui Becali si a lui Babiuc la plata sumei de 448.378 dolari, reprezentand diferenta de curs valutar a valorii terenurilor schimbate. De asemenea, fostul secretar de stat in Ministerul Apararii Nationale (MApN) si fost sef al Marelui Stat Major General, Dumitru Cioflina, si europarlamentarul George Beacali sunt obligati sa plateasca 423.380 dolari, suma reprezentand diferenta de valoare a terenului schimbat.

Potrivit DNA, Becali mai are de achitat suma de 21.000 de dolari, contravaloarea de la momentul tranzactiei a 1,7 hectare de teren pe care europarlamentarul nu l-a predat.

DNA cere pedepse cu inchisoarea pentru inculpatii din dosarul Becali - MApN

Fostul ministru al Apararii Victor Babiuc a fost deferit justitiei, in noiembrie 2010, de procurorii DNA, sub acuzatia de abuz in serviciu contra intereselor publice si luare de mita, iar europarlamentarul George Becali sub acuzatia de complicitate la abuz in serviciu.

Totodata, Dumitru Cioflina, fost secretar de stat in Ministerul Apararii Nationale (MApN) si fost sef al Marelui Stat Major General, este acuzat de abuz in serviciu contra intereselor publice, in forma calificata. Ioana Cristina Anca Babiuc, fiica fostului ministru al Apararii din perioada 1997 - 2000, este acuzata de complicitate la luare de mita.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut ca, in perioada 1996 - 1999, in calitate de administrator al terenurilor domeniului proprietate publica a statului din zona Voluntari (fosta Ferma Rosia), MApN a efectuat doua schimburi de terenuri cu Gigi Becali, suprafata totala cedata acestuia in urma celor doua schimburi fiind de 28,89 hectare de teren arabil intravilan, schimburi ce au avut drept consecinta prejudicierea statului roman cu suma totala de 892.758 de dolari.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Gigi Becali DNA dosar MApN, #Gigi Becali terenuri MApN, #gigi becali dna , #DNA