Presa spaniola, despre Becali: Si-a dat frau liber imaginatiei in inchisoare

Joi, 12 Noiembrie 2015, ora 07:39 3515 citiri
Foto: Hepta.ro

Oamenii din fotbalul romanesc care au fost condamnati la inchisoare si au fost eliberati dupa ce au scris carti in spatele gratiilor au ajuns in atentia presei spaniole, care relateaza cazurile lui Gigi Becali si George Copos, printre altii.

"Scrisul de carti pentru reducerea pedepsei devine o moda printre coruptii romani", scrie agentia spaniola de stiri EFE, citata de UOL Noticias.

In articolul sau, sursa citata face referire la mai multi politicieni si oameni de fotbal din Romania, iesiti din inchisoare dupa ce au scris carti, printre care Adrian Nastase, Gigi Becali, Gica Popescu si George Copos.

Copos este numit "fara dubiu, cel mai activ scriitor in spatele gratiilor": "Multumita cartilor despre istoria si economia Romaniei, toate de o calitate indoielnica, pedeapsa sa a fost redusa".

Nu este uitat nici Gigi Becali: "Excentricul proprietar al clubului Steaua Bucuresti si-a dat frau liber imaginatiei cu o carte despre spiritualitatea crestin-ortodoxa".

The Economist, despre "literatura de puscarie" din Romania: Un sistem la fel de corupt ca si condamnatii

EFE aminteste ca legea romaneasca permite - caz unic in Europa - un numar nelimitat de carti ce pot fi publicate de detinuti, pentru a-si reduce pedepsele.

"Astfel, pare ca faimosii detinuti ai Romaniei vor continua sa-si intensifice pasiunea pentru scris", incheie articolul citat.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News