Gigi Becali, primele declaratii dupa ce a fost eliberat conditionat: Ce spune despre Basescu, Ponta si Gica Popescu

Vineri, 03 Aprilie 2015, ora 14:17
12919 citiri
Gigi Becali, primele declaratii dupa ce a fost eliberat conditionat: Ce spune despre Basescu, Ponta si Gica Popescu
Foto: captura Romania TV

Gigi Becali a oferit primele declaratii la iesirea din inchisoare.

Patronul Stelei a fost eliberat conditionat vineri si a vorbit cu jurnalistii la iesirea din Penitenciarul Poarta Alba.

"O sa vorbesc cu voi, pentru ca puscaria m-a sporit in dragoste. Dar pe viitor o sa stati degeaba sa ma asteptati sau sa ma intrebati, pentru ca voi iesi din viata publica. Ma inchin si sunt liber. Gata, e ultima oara cand dau declaratii. Intrebati-ma acum ce doriti", a spus Becali.

"Sa ma ierte toata lumea. Nu vreau raul nimanui, nu mai pot sa doresc raul cuiva. Am gresit mult. Il atacam pe presedintele tarii... Cum sa faci asa ceva? Vina lui (a lui Basescu - n.red.) e ce a facut mai departe, dar n-are rost sa mai vorbim", a continuat finantatorul "ros-albastrilor".

Totusi, Becali nu s-a putut abtine si si-a atacat rivalii din fotbal, pe care afirma ca 'i-a batut' chiar si din spatele gratiilor.

"Ati vazut ca i-am batut si din puscarie. I-am batut la fotbal. Am facut o gluma rautacioasa. Sper sa ma ierte Dumnezeu pentru asta. Nu mai vreau viata publica, pentru ca nu-mi ofera nimic. N-am putut sa-mi ajut fetele, pe care voi (jurnalistii - n.red.) le-ati chinuit. De aia ies din viata publica. Ce castig daca mai stau in viata publica? Am o varsta, nu mai pot", a afirmat Becali.

"Eram sef la puscarie"

Becali a vorbit apoi despre perioada petrecuta dupa gratii: "Eu eram sef de camera, sef de sectie, sef de tot. M-am rupt de tot, nu ascultam nici macar radioul. Eram sigur ca o sa fiu eliberat conditionat, pentru ca n-am mai vazut rautate. In plus, eu am executat pedeapsa".

Chiar daca a petrecut aproape doi ani departe de familie, Becali nu are de gand sa stea prea mult timp pe acasa, urmand a pleca pe Muntele Athos.

"Voi cumpara o tipografie, pentru a tipari lucrari despre sfinti. Apoi, voi cumpara lucruri pentru a le imparti in penitenciare si ma voi duce pe munte sa ma rog. Voi face spitale, biserici... Dar sa nu ma mai astepti in fata casei mele, pentru ca nu voi mai da nici 5 banuti", a conchis acesta.

Pe langa construirea de spitale si biserici, Becali are de gand sa lupte si pentru drepturile detinutilor: "Meme Stoica a stat un an si ceva in puscarie si n-a iesit deloc. Giovani Becali, Dan Voiculescu, Victor Becali, Cristi Borcea, la fel. Iar Gica Popescu ar trebui sa fie eliberat si sa plece acasa, sa stea langa familia sa. Voi lupta pentru asta, ca sa-mi ajut semenii".

"Il iubesc pe Ponta"

In incheiere, Becali a avut un mesaj si pentru premierul Victor Ponta, pe care afirma ca-l iubeste, dar are cateva lucruri pe care i le reproseaza.

"Sa ma ierte Ponta, pentru ca-l iubesc. Era simplu sa schimbe legea si sa modifice capitolul prinvind intreruperea pedepsei pe caz de boala. Ii mai spun ceva domnului prim-ministru, pentru ca-l simt ca are o intelepciune... Sa ma ierte Dumnezeu, n-o spun ca sa ma plang, ci doar ca s-o dau ca exemplu: Era unul Becali, care era cunoscut de toata lumea, dar a intrat in puscarie. Iar apoi tot aparea la TV, cum ca plange mama lui, dar ei tot nu m-au lasat sa plec in permisie in primul an, desi asa era legea. A si fost coleg cu mine in parlament", a reprosat Becali.

In timp ce se indrepta spre masina, Becali a fost intrebat si de Elena Udrea si s-a enervat pe jurnalistul care i-a adresat intrebarea: "Asta ai inteles tu din tot ce-am zis eu? Inseamna ca n-ai inteles nimic. Ce Elena Udrea, ce ma intereseaza pe mine? Vreti circ, cancan? Gata, nu mai vorbesc".

Steaua, un capitol aparte

In ceea ce o priveste pe Steaua, Becali n-a vrut sa vorbeasca, dar a tinut sa anunte ca va tine o conferinta de presa, in care va da mai multe explicatii.

"Despre Steaua o sa fac o conferinta de presa si o sa prezint acolo toate detaliile. O sa aduc toate actele si o sa demonstrez cum am preluat clubul. Dar nu ma mai sunati, nu ma mai cautati, pentru ca am iesit din viata publica. Repet, va iubesc si de aia am stat de vorba cu voi acum", a tunat Gigi Becali.

"Dar am ceva totusi de spus acum. Pai ei au doar sigla aia care n-are nicio valoare fara echipa de fotbal. Am vazut ca au facut magazin acum si vand tricouri. Sa-mi dea ei mie 10% din vanzari pentru ca le vand cu ajutorul rezultatelor inregistrate de Steaua", a mai declarat patronul campioanei Romaniei.

Ce interdictii va avea Gigi Becali in libertate

Gigi Becali a fost eliberat conditionat, in urma unei decizii luate vineri de Tribunalul Constanta. Hotararea luata este una definitiva.

Gigi Becali, eliberat conditionat

1 an si aproape 11 luni de inchisoare a efectuat Gigi Becali din pedeapsa de 3 ani si 6 luni.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Gigi Becali declaratii iesire puscarie , #stiri Gigi Becali