Bodu: Nu il votati pe Becali, nu aduceti in Parlament zerul mahalalei politice

Duminica, 21 Octombrie 2012, ora 17:34
3484 citiri
Bodu: Nu il votati pe Becali, nu aduceti in Parlament zerul mahalalei politice

Europarlamentarul PDL Sebastian Bodu le cere bucurestenilor sa nu-l voteze pe Gigi Becali la parlamentare din 9 decembrie, argumentand ca proaspatul liberal nu s-ar califica nici macar "pentru rolul de sef la o stana de oi" si are activitate "zero" in Parlamentul European.

"Dragi cetateni europeni ai capitalei Romaniei (...) Vreau doar sa va adresez rugamintea sa nu il votati pe Gigi Becali. Votati pe oricine altcineva sau nu votati pe nimeni. Nu aduceti acum in Parlamentul Romaniei si zerul mahalalei politice (...) Ma adresez aici tuturor bucurestenilor si nu doar celor din sectorul 6, pentru ca votul fiecarui bucurestean este esential pentru a bloca transformarea Parlamentului Romaniei intr-un spatiu becalizat", se arata intr-o scrisoare deschisa, publicata de Sebastian Bodu pe blogul personal.

Pedelistul le mai spune bucurestenilor ca, indiferent de colegiul electoral in care sunt inscrisi, "un vot pentru USL este un vot pentru Gigi Becali, deoarece acest sistem de votare este unul proportional".

"Cu alte cuvinte, votul dumneavoastra se duce intr-o palarie mai mare si el este impartit apoi intre toate colegiile din Bucuresti. Asadar, alegand candidatii USL, indiferent in ce colegiu din Capitala, il votati implicit si indirect si pe Gigi Becali", explica europarlametarul.

"Becali nu se califica nici pentru sef la stana"

Bodu subliniaza ca, luand in calcul "jignirile, injuraturile, circul" la care recurge Becali, candidatul PNL nu s-ar califica "nici macar pentru rolul de sef la o stana de oi" si nominalizarea acestuia de catre USL incalca principiile si "minima logica politica".

"Ii cunosc foarte bine activitatea in Parlamentul European. Aceasta este, evident, 0. Ba chiar minus pentru ca Gigi Becali a venit, in cei trei ani si jumatate de cand este europarlamentar, de...3 ori la Bruxelles sau Strasbourg (dintre care, prima data, la sesiunea de investitura si, ultima data, pentru ca avea Steaua un meci prin apropiere). Daca cineva si-a pus intrebarea de ce nu mai vrea Gigi Becali sa isi continue mandatul de europarlamentar o sa ii raspund eu: pentru ca Gigi Becali nu exista in Parlamentul European.

Cata vreme acolo nu sunt jurnalisti care sa alerge cu camerele video dupa el, cata vreme nu stie nici macar sa injure intr-o limba straina, cata vreme in plen declaratiile se fac doar pentru statistici, pentru ca nu exista dezbateri (acestea avand loc doar in comisiile de specialitate, pe marginea rapoartelor legislative), Gigi Becali se simte inutil la Bruxelles", conchide Bodu.

Becali, contestat de propriu partid

Calin Popescu Tariceanu a fost unul dintre cei mai vehementi contestatari ai primirii liderului PNG in PNL, exprimandu-si mai intai speranta ca in cadrul conducerii PNL exista "un clar discernamant" in aceasta privinta, iar mai apoi spunand ca subiectul "nici macar nu merita discutat".

Scandal in PNL - Antonescu decapiteaza filiala Sector 1. Marul discordiei: Tariceanu si Becali

Rand pe rand, vicepresedintii Mircea Diaconu, Varujan Vosganian si Relu Fenechiu, ministrul Culturii Puiu Hasotti, deputatul Ludovic Orban, primarul sectorului 6 Rares Manescu, edilul sectorului 1 Andrei Chiliman sau presedintele demis al PNL sector 1, Vlad Moisescu, s-au pronuntat impotriva aliantei PNL cu Gigi Becali.

In cele din urma, presedintele PNG, Gigi Becali, a fost acceptat in PNL, vineri, in urma reuniunii Biroului Politic Central al liberalilor. In aceeasi sedinta, Vlad Moisescu, liderul PNL Sector 1 a fost demis si intreaga organizatie dizolvata. Aceeasi soarta le-au avut si filialele Mehedinti si Dambovita.

D.R.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Bodu bucuresteni vot Becali, #Becali candidat PNL parlamentare , #candidat PNL