Becali risca sa ajunga inapoi la inchisoare, pentru ca l-a luat gura pe dinainte

Marti, 29 August 2017, ora 11:08 6943 citiri
Foto: Arhiva Hepta.ro

Conducerea Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP) va sesiza Parchetul, dupa ce George Becali ar fi amenintat directorul Penitenciarului Jilava, el recunoscand acest lucru in cadrul unei emisiuni televizate.

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP) anunta ca omul de afaceri George Becali risca o noua pedeapsa cu inchisoarea de pana la cinci ani, la care s-ar putea adauga o majorare cu jumatate din pedeapsa aplicata pentru savarsirea unei infractiuni in stare de recidiva, plus restul de pedeapsa ramas neexecutat prin liberarea conditionata.

"Reamintim ca ex-detinutul George Becali a intervenit intr-o emisiune de televiziune din data de 19 august 2017 unde a afirmat in mod explicit ca i-a transmis o serie de mesaje de amenintare directorului Penitenciarului Jilava pe motiv ca acesta nu ar fi aprobat o noua invoire pentru varul Victor Becali", anunta sindicalistii.

Citeste si Becali sustine ca ducea o viata buna in inchisoare: Jucam table cu directoarea de la Jilava. Ne plimbam cu sareta impreuna

Ulterior, precizeaza sursa citata, George Becali ar fi incercat sa se disculpe "folosind aceeasi strategie care - deloc surprinzator - i-a mai adus si alte condamnari penale".

"Sunt de notorietate incercarile acestuia de a convinge judecatorii ca persoana sechestrata ar fi intrat singura in portbagaj pentru a nu pata de sange o bancheta extrem de sensibila si ca mita ar fi o forma de premiere", mentioneaza FSANP.

In acest context, sindicalistii asteapta si o reactie a ministrului Justitiei in legatura cu abaterile disciplinare si infractiunile constatate la finalul anului 2016 la Penitenciarul Poarta Alba "in legatura cu favorizarea unor detinuti-VIP, printre care se numara si acelasi George Becali".

"In acest caz, ilegalitatile au fost deja constatate, dar sanctiunile se lasa asteptate", conchide federatia.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News