Asistentă medicală, acuzată că a ucis șapte nou-născuți și a încercat să omoare alți zece bebeluși

Marti, 11 Octombrie 2022, ora 09:48
4499 citiri
Asistentă medicală, acuzată că a ucis șapte nou-născuți și a încercat să omoare alți zece bebeluși
O asistentă medicală din Marea Britanie, suspectată de uciderea a şapte nou-născuţi şi de tentativă de ucidere a altor zece FOTO Pixabay

O asistentă medicală din Marea Britanie, suspectată de uciderea a şapte nou-născuţi şi de tentativă de ucidere a altor zece într-un spital din Anglia, a fost acuzată luni, la începutul procesului ei, că este "numitorul comun" în cazul deceselor acestor sugari, relatează AFP.

Lucy Letby, în vârstă de 32 de ani, care a lucrat în secţia de neonatologie a Spitalului Countess of Chester, din nord-vestul Angliei, a negat uciderea a cinci băieţei şi a două fetiţe şi tentativele de ucidere a altor zece bebeluşi, între iunie 2015 şi iunie 2016.

Procurorul Nick Johnson le-a spus juraţilor de la Tribunalul Districtual din Manchester că secţia de neonatologie a spitalului a înregistrat o creştere "semnificativă" a ratei deceselor şi a numărului pierderilor de cunoştinţă în rândul sugarilor, pe parcursul a 18 luni, începând din ianuarie 2015.

"Acesta este un spital ca multe altele din Marea Britanie, însă spre deosebire de alte spitale şi alte secţii de nou-născuţi din ţară, a existat o persoană care a otrăvit în secţia Spitalului Chester", a mai spus Johnson.

Consultanţii în pediatrie au fost îngrijoraţi începând din iunie 2015 de numărul mai mare decât de obicei de decese în rândul nou-născuţilor, dintre care multe au fost descrise ca fiind "inexplicabile" sau "neaşteptate", conform unui raport din iulie 2016 al The Royal College of Paediatrics and Child Health.

"După ce au căutat o cauză, consultanţii au observat că decesele sau stările de leşin aveau un numitor comun", a declarat Nick Johnson în faţa juraţilor de la tribunalul din Manchester.

"Prezenţa unei asistente, şi acea asistentă era Lucy Letby", a explicat el, subliniind că multe dintre decese au avut loc noaptea, când ea era de gardă. "Când Lucy Letby a trecut la programul de zi, leşinurile şi decesele s-au petrecut în timpul programului de zi", a adăugat el.

Letby a fost arestată şi ulterior acuzată în noiembrie 2020 în cadrul unei anchete cu privire la decesele sugarilor, după ce fusese deja audiată de două ori în 2018 şi 2019, fără nicio măsură la momentul respectiv.

Doi bebeluşi au fost otrăviţi cu insulină şi "singura concluzie plauzibilă" este otrăvirea deliberată, a spus procurorul Johnson.

"Nu este vorba despre un accident", a adăugat el. "Au fost toate acţiunea, în opinia noastră, a femeii prezente în boxa acuzaţilor. Ea a fost prezenţa răuvoitoare constantă atunci când lucrurile s-au înrăutăţit pentru aceşti 17 copii", a mai spus el.

Bătrâna care a vrut să salveze un arici găsit pe marginea drumului. Ce a descoperit când a mers cu el la veterinar FOTO
Bătrâna care a vrut să salveze un arici găsit pe marginea drumului. Ce a descoperit când a mers cu el la veterinar FOTO
O femeie din Marea Britanie s-a dus la un spital pentru animale sălbatice, susținând că a găsit un arici pe marginea unui drum și l-a luat acasă, unde s-a ocupat de îngrijirea lui peste...
Primele 10 tone de ajutoare umanitare parașutate de forțele aeriene regale britanice în Fâșia Gaza
Primele 10 tone de ajutoare umanitare parașutate de forțele aeriene regale britanice în Fâșia Gaza
Forţele aeriene regale britanice au paraşutat luni peste 10 tone de ajutoare - inclusiv apă, orez, ulei de gătit, făină, conserve şi lapte praf pentru copii - către palestinienii din Gaza,...
#bebelusi, #omorati, #Marea Britanie , #Marea Britanie