Bebelușul românilor arestați în Danemarca poate fi crescut de bunicii materni. Ce demersuri fac autoritățile responsabile

Marti, 08 Februarie 2022, ora 20:35
3950 citiri
Bebelușul românilor arestați în Danemarca poate fi crescut de bunicii materni. Ce demersuri fac autoritățile responsabile
MAE a informat că bebeluşului i s-a emis certificat de naştere românesc FOTO Facebook / Voluntari în Europa

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a prezentat marți, 8 februarie, rezultatul evaluării Direcției de Protecţie a Copilului Vaslui în cazul bunicilor materni ai bebeluşului internat în Danemarca, ai cărui părinți au fost arestați.

Potrivit evaluării, bunicii materni au disponibilitate şi posibilităţi materiale pentru a creşte copilul, bunicii paterni fiind de acord cu acest lucru.

”Evaluarea realizată de reprezentanţii DGASPC Vaslui în cadrul familiei bunicilor materni a urmărit să stabilească dacă aceştia se pot ocupa de creşterea şi educarea copilului R.M, în eventualitatea repatrierii acestuia. Concluziile evaluării stabilesc că plasarea în familia extinsă este în interesul superior al copilului. Bunicii materni, C.P. şi C.G, prezintă disponibilitate în asigurarea creşterii şi dezvoltării bio-psiho-sociale corespunzătoare a minorului, iar viaţa şi securitatea acestuia vor fi asigurate în cadrul familiei extinse. Nu a fost identificată nicio situaţie de risc care ar putea să influenţeze viaţa sau dezvoltarea copilului în cadrul familiei extinse”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Potrivit sursei citate, bunica maternă este casnică şi desfăşoară ocazional activitate de voluntariat la o asociaţie umanitară. Bunicul este asistent maternal profesionist, cu o experienţă de 10 ani, şi are în prezent în plasament o fetiţă de 14 ani.

”Bunicii paterni sunt de acord cu plasarea copilului în familia extinsă a bunicilor materni, pe care declară că îi vor susţine. Bunicii materni cunosc reţeaua de servicii medicale ce trebuie accesate în vederea respectării dreptului la sănătate a copilului, drept conferit de legislaţia naţională şi nu numai. Imobilul în care locuiesc bunicii permite alocarea unui spaţiu individualizat pentru copil, iar situaţia lor economică asigură premisele satisfacerii nevoilor acestuia”, a adăugat Firea.

Ea a menţionat că asistentul social din cadrul Primăriei responsabil de cazul copilului va lua legătura cu bunicii materni, întrucât municipalitatea daneză a iniţiat o anchetă socială proprie pentru determinarea cauzelor care au condus la internarea minorului în spital.

MAE şi reprezentanţii ambasadei din Copenhaga sunt implicaţi în aceste demersuri, coordonate în permanenţă cu reprezentanţii Ministerului Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă, luni seară, că reprezentanţii Ambasadei de la Copenhaga i-au vizitat pe părinţii bebeluşului internat în Danemarca şi i-au informat despre starea de sănătate a copilului. Totodată, bebeluşului i s-a emis certificat de naştere românesc, iar reprezentanţii ambasadei fac demersuri pentru a-l putea vizita în spital.

Lider PNL despre Gabriela Firea: ”Probabil nu va fi la fel de exuberantă, dar o piesă extrem de importantă”
Lider PNL despre Gabriela Firea: ”Probabil nu va fi la fel de exuberantă, dar o piesă extrem de importantă”
Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat miercuri, 24 martie, că este ferm convins că Gabriel Firea va fi o piesă extrem de importantă în angrenajul politic şi electoral al...
Firea admite că s-a pregătit pentru a candida la Primăria Capitalei. Ce spune fostul edil că va face acum
Firea admite că s-a pregătit pentru a candida la Primăria Capitalei. Ce spune fostul edil că va face acum
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, afirmă că momentul prin care trece acum, după ce nu a fost desemnată candidat pentru încă un mandat la Primăria Capitalei, reprezintă o...
#bebelus danemarca, #parinti arestati, #ministrul familiei, #Gabriela Firea , #stiri Gabriela Firea