Planurile secrete ale unei mari puteri nucleare: Își construiește o bază pe Lună VIDEO

Sambata, 12 Martie 2022, ora 03:41
9063 citiri
Planurile secrete ale unei mari puteri nucleare: Își construiește o bază pe Lună VIDEO
China va construi o bază pe Lună FOTO: CGTN

În ultima vreme tot mai multe țări sunt interesate de misiuni spațiale atât pentru cercetare, dar și în domeniul militar. În plus, există un interes special pentru construirea unor baze pe Lună, iar printre statele care au anunțat acest proiect este China.

China își desfășoară departe de ochii lumii misiunile sale secrete pe Lună, unde a dus în ultimii ani mai multe sonde de explorare. Dar acum Beijing-ul dorește dezvoltarea fazei a 4-a din programul său, pentru construirea Stației Internaționale de cercetare de pe Lună (ILRS), potrivit presei asiatice.

Acest proiect va demara înainte de anul 2030 și va fi finalizat până în 2035. China a anunțat că trei misiuni din faza a 4-a a programului lunar vor ajuta la realizarea unei baze pe satelitul natural al Pământului.

”Sperăm să mai efectuăm câteva misiuni după 2030 pentru a termina construcția stației de pe Lună până în anul 2035 și a deveni operațională”, a spus Wu Weiren, șeful programului de explorare.

El a mai spus că vor mai exista sonde, rovere și alți roboți care vor lucra coordonat la viitoarea bază ILRS de pe Lună. În plus, China intenționează să dezvolte acolo o rețea de comunicații WiFi pe Lună, pentru a sprijini coordonarea programului.

Oficialul a adăugat să Stația de pe Lună va funcționa și ca un avanpost de transfer pentru explorarea spațiului și a universului, în viitor.

NASA a desigilat o capsulă a timpului de pe Lună din 1972: ”Au stat cuibăriți împreună, ca niște păpuși rusești” VIDEO

”Deoarece gravitația de pe Lună este de șase ori mai redusă decât pe Pământ, este mai ușor pentru sonde să decoleze de acolo, iar nava spațială poate rezolva, de asemenea, problemele legate de alimentarea cu combustibil pe Lună”, a spus Wu.

Finalizarea bazei Chinei de pe Lună va avea o mare importanță pentru științele spațiale și pentru explorarea resurselor naturale de acolo, deoarece va sprijini cercetarea umană, odată ce sursele de apă vor fi descoperite.

De ce nu a trimis NASA astronauți pe Marte? Motivele ascunse din spatele deciziei VIDEO

Oamenii de știință au descoperit apă în mostrele returnate pe Pământ de sonda spațială Chang’e 5 a Chinei.

Sonda trimisă de japonezi pe lună, transmite noi imagini. A rezistat două nopți lunare, adică două săptămâni terestre FOTO
Sonda trimisă de japonezi pe lună, transmite noi imagini. A rezistat două nopți lunare, adică două săptămâni terestre FOTO
Sonda japoneză SLIM s-a trezit din nou după ce a supravieţuit temperaturilor scăzute din a doua sa noapte lunară, care durează două săptămâni terestre, şi a transmis noi imagini, a...
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
#baza lunara permanenta, #China sonda Luna, #Luna, #sonda spatiala, #sonda China, #China sonda lunara lansare , #inventii
Comentarii