Finala Champions League are un singur castigator: industria germana (Galerie foto)

Sambata, 25 Mai 2013, ora 13:20
3923 citiri
Finala Champions League are un singur castigator: industria germana (Galerie foto)
Foto: young-germany.de

Cand doua dintre cele mai mari echipe de fotbal din Germania se intalnesc in finala Champions League, confruntarea nu poate avea decat un singur castigator: industria germana.

Bayern Munchen si Borussia Dortmund se infrunta, sambata seara, intr-un meci care se anunta a fi un adevarat spectacol, insa acesta ar putea avea o miza mult mai mare.

CNN mentioneaza ca finala Champions League in sine va fi un eveniment secundar, ceea ce conteaza cu adevarat fiind sumele uriase care se invart in jurul acesteia, in conditiile in care companii cunoscute si-au anuntat intentia de a investi multe milioane de dolari in reclame si nu numai.

De la firmele de echipamente sportive precum Adidas si Puma, pana la gigantii din asigurari, ca Allianz si Signal Iduna, stadionul Wembley va fi acoperit de nume grele din industria germana, ce vor fi promovate in cadrul acestui meci care ar putea avea o audienta de 150 milioane de persoane, la nivel mondial.

In plus, numele companiei din industria chimica Evonik si al gigantului telecom Deutsche Telekom vor aparea pe tricourile celor doua echipe, Borussia, respectiv Bayern. Astfel, industria germana va straluci pe cea mai prestigioasa scena a fotbalului, mai scrie CNN.

Germania este considerat cel mai puternic lider economic al continentului care se confrunta cu o recesiune severa, in ciuda cresterii modeste a produsului intern brut in primul trimestru, de doar 0,1%.

Cu toate acestea, germanii au demonstrat ca sunt gata sa arunce cu banii la acest meci, avand in vedere ca jumatate de milion de fani ai Borussiei Dortmund au vrut sa cumpere bilete la finala Champions League, iar cei de la Bayern au primit 250.000 de cereri. Insa, din pacate, stadionul Wembley nu poate sustine decat 90.000 de spectatori.

Expertul in finante din lumea fotbalului, Simon Chadwick, a precizat ca meciul va produce "o parada impresionanta" pentru "brandul Germania", adaugand faptul ca stilul si flerul pe care il are Bundesliga vor intensifica vizibilitatea companiilor care au legatura cu cele doua echipe.

CNN reaminteste ca majoritatea echipelor de fotbal din Germania sunt sponsorizate de firme din industria locala, spre deosebire de cele din Marea Britanie, Franta si Spania, care sunt detinute de seici arabi, bogatasi americani si oligarhi rusi.

"Bayern si Borussia reprezinta dovada clara ca este posibil sa ai atat performante sportive, cat si un comportament solid din punct de vedere financiar", a precizat seful Dortmund, Christian Seifert, pentru CNN.

In comparatie cu alte echipe din alte state europene, cele din Germania sunt sponsorizate de companii locale, care variaza de la firme de asigurari multi-milionare pana la ferme mici de familie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#industria germana finala Champions League, #finala Champions League Borussia Bayern, #fotbal industria Germania , #Champions League