De ce se oferă băuturi la restaurant, în deschidere: Înșelătoria neștiută de clienți, dezvăluită de un faimos medic din SUA

Marti, 26 Decembrie 2023, ora 23:31
14315 citiri
De ce se oferă băuturi la restaurant, în deschidere: Înșelătoria neștiută de clienți, dezvăluită de un faimos medic din SUA
Oferirea de băuturi la începutul mesei la restaurant este o păcăleală pentru clienți FOTO: Daily Mail

Majoritatea celor care servesc masa la restaurant se așteaptă să li se dea băuturi chiar înainte de a primi comanda, iar un neurolog american de renume a dezvăluit secretul neștiut de către oameni. Expertul din SUA a descoperit că totul este doar o înșelătorie a patronilor de localuri, totul fiind doar o strategie pentru ca clienții să mănânce mai mult, iar nota de plată să fie mai consistentă.

Daniel Amen, fondatorul Clinicilor Amen din SUA, un faimos medic american care își conduce Neuro Lab, a spus că produsele aduse înainte de masă la restaurant, băuturile și pâinea afectează creierul și le îngreunează oamenilor posibilitatea de a-și controla dorințele. Atât pâinea, cât și alcoolul eliberează serotonina în creier, te face să te simți mai fericit și mai calm, potrivit Daily Mail.

Poate suna contraintuitiv, deoarece aceste elemente te satură. Dar substanța chimică scade în cele din urmă, lăsând oamenii să își dorească mai multă mâncare.

Descoperire ce a îngrozit experții. Ceva intră în corpul oamenilor și produce cancer: Cine sunt cei mai expuși?

„Când mergi la un restaurant, primul lucru pe care îl fac ei este să pună pâine pe masă și să te întrebe dacă vrei alcool pentru că ambele îți slăbesc lobii frontali din creier”, a spus Amen într-o postare pe contul Neuro Lab de pe TikTok care a avut peste 1,6 milioane de vizualizări.

„Amândoi fac mai probabil să comanzi mai mult și să cheltuiești mai mulți bani la restaurant”, a adăugat el. Cu toate acestea, acesta nu este un complot nefast creat de proprietarii de restaurante, bucătari și chelneri. Este pur și simplu neuroștiință. Amen a explicat că pâinea și alcoolul provoacă o scădere a activității în lobul frontal.

Lobul frontal este o parte a creierului uman implicată în tot felul de funcții de ordin superior - lucruri precum planificarea, rezolvarea problemelor, motivația, judecata, comportamentul social și controlul impulsurilor.

În ceea ce privește pâinea, Amen a explicat că efectul are foarte mult de-a face cu zahărul din sânge. „Pâinea este o investiție din partea lor, deoarece pâinea îți dă un vârf de zahăr – un vârf de zahăr din sânge – care apoi împinge serotonina în creier și te face fericit”, a spus el.

Boala care a devenit cel mai mare ucigaș: Lovește fatal, mai mult decât cancerul și infarctul

Și consumul de alcool are același efect. Cu toate acestea, atunci când serotonina se ”topește”, lobul frontal se slăbește, iar persoana are dificultăți în a-și controla emoțiile și impulsurile.

Un alt efect secundar, pe care Amen nu l-a menționat, este că consumul de pâine vă poate face să crească glicemia și apoi să scadă rapid, făcându-vă să vă simțiți mai înfometați și să comandați mai mult. În timp ce mulți ar crede că pâinea și băutura îi pun pe meseni într-o dispoziție bună, stârnindu-le dorința de a cumpăra mai mult, Amen a spus că articolele înainte de masă scad și inhibițiile.

„Serotonina scade funcția lobului frontal. Și apoi alcoolul, care îți scade și lobul frontal, așa că vei lăsa mai mulți bani în restaurant. Cu alte cuvinte, toată această pâine și alcoolul s-ar putea să vă întunece puțin judecata.

Pentru a fi clar, Amen simplifică excesiv rolul serotoninei în funcția creierului. ”Chiar dacă asociem serotonina cu sentimente bune, ea este implicată în tot felul de funcții ale corpului fără dispoziție - digestia, de exemplu”.

”Acestea fiind spuse, serotonina pare să joace un rol important în învățarea despre deciziile proaste și comportamentul de căutare a riscurilor. S-ar putea să nu fie la fel de simplu ca „serotonina crește, fericirea crește, cheltuielile cresc”.

Cum trec partidele peste mesajul anticorupție aruncând în cursa pentru locale candidați certați cu legea
Cum trec partidele peste mesajul anticorupție aruncând în cursa pentru locale candidați certați cu legea
Deși de-a lungul timpului au spus că se delimitează de acțiunile colegilor certați cu legea, iar unii chiar au strâns electorat în jurul „luptei anticorupție”, astăzi, partidele își...
Candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidențiale? Băsescu: ”Spuneţi-mi care din partidele astea ar fi de acord să susţină candidatul celuilalt? Eu zic că niciunul”
Candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidențiale? Băsescu: ”Spuneţi-mi care din partidele astea ar fi de acord să susţină candidatul celuilalt? Eu zic că niciunul”
Fostul preşedinte Traian Băsescu a afirmat duminică seara, 28 aprilie, că nu vede posibilitatea ca PSD şi PNL să aibă un candidat comun la alegerile prezidenţiale. „Nu. Spuneţi-mi...
#bauturi restaurant, #masa restaurante, #bauturi alcoolice, #restaurant, #consum bauturi, #inselatorie, #pacaleala, #bauturi , #stiri externe